El FIB, en concurs de creditors, paralitza el muntatge de l'escenari principal

Benicassim - El Festival Internacional de Benicāssim (FIB), l'empresa organitzadora del qual es troba actualment en concurs voluntari de creditors, ha patit "el retard" de diversos dies en el muntatge dels seus escenaris

Diaridelaplana.com - 02/07/2013

De fet, una de les empreses que treballa en la instal·lació de la part audiovisual de l'escenari principal ha confirmat a Europa Press que des de la producció de l'esdeveniment els han demanat que paralitzen els treballs.  

   Per la seua banda, fonts de l'organització han assenyalat que el muntatge dels escenaris "patix el retard de tres o quatre dies" sense precisar més detalls ni les causes d'este fet, que ha provocat en la xarxes socials inquietud entre els 'fibers' sobre la celebració de la cita musical, l'edició de 2013 de la qual està programada entre els dies 18 al 21 de juliol.  

   Sobre esta qüestió, fonts de l'Ajuntament de Benicàssim i de la Diputació de Castelló --institucions que col·laboren a l'esdeveniment-- han manifestat a Europa Press no tenir notícies d'una suposada suspensió del certamen.

   Així, des de la corporació provincial han recalcat que des de "la pròpia organització han assegurat que tot seguix en marxa" i que "és cert que el muntatge patix un retard però que encara està en els marges establits per a poder treballar".

   En termes similars s'han manifestat des de l'Ajuntament de Benicàssim, que tampoc té "cap tipus d'informació" sobre la possibilitat que el festival no es faci. És més, han apuntat que des del consistori se seguix funcionant "amb total normalitat" en la tramitació dels permisos preceptius. Pel que fa al muntatge, han assenyalat que l'administració local tenia entès que es produiria entre dimecres i dijous d'esta setmana.

 Fonts coneixedores del procés han apuntat que en els últims temps s'han intensificat els contactes per intentar vendre el certamen, que l'actual propietari, John Vince Power, va comprar als germans José Luis i Miguel Morán.      

   El passat 5 de juny, el FIB ha oferit la roda de premsa de presentació, un acte que va comptar amb Vince Power, que es va referir a l'edició de 2013 --el cartell de la qual inclou entre d'altres artistes a Arctic Monkeys, The Killers o Queens of the Stone Age-- com "un any difícil" tot i que ha recalcat el seu desig que el festival es desenvolupara satisfactòriament.  

   En esta mateixa compareixença, l'organització va donar a conèixer que esperava rebre uns 33.000 visitants de mitjana diària, molts d'ells britànics, un 'mercat' fidel al certamen castellonenc. Alhora, va comunicar la desaparició de la programació de les activitats extramusicals com a conseqüència de la crisi econòmica i la situació del propi esdeveniment.

   L'empresa que impulsa el festival, Maraworld, ha presentat davant d'un jutjat de Madrid la sol·licitud de declaració del concurs voluntari de creditors. La mercantil ha subratllat en aquell moment que este pas "no posava en dubte" ni la viabilitat de la firma ni del certamen musical, la celebració del qual estava "absolutament garantida".

   Tot este procediment ha començat després que el diari britànic 'The Guardian' publicara que la companyia Music Festivals Group's de Vince Power --director i propietari del certamen castellonenc a través de Maraworld-- anava a entrar en un procediment semblant al qual es coneix a Espanya com concurs de creditors.

   Es dóna la circumstància que un altre festival promogut per Vince Power, l'Hop Farm Music Festival, que se n'anava a celebrar el 5 i el 6 de juliol en Kent (Anglaterra) ha estat cancel·lat "amb gran tristesa", segons informa el propi lloc web de l'esdeveniment, que justifica la suspensió d'este certamen --que s'ha fet durant cinc anys-- en l'escassa venda d'entrades, entre d'altres motius.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets