Benicāssim educa els més joves en seguretat viāria

Benicassim - L’Ajuntament de Benicāssim ha organitzat a través de la Policia Local les VII Jornades d’Educaciķ Viāria per a escolars

Diaridelaplana.com - 25/03/2014

Aquesta activitat, que ha començat aquest mes de març, tindrà una durada de tres mesos i hi participaran aproximadament uns tres-cents xiquets dels centres escolars Santa Àgueda i Palmerar, el Col·legi Liceu, les escoletes infantils Doloretes i Pintor Tasio Flors Meliá, així com joves de 2n curs d’ESO de l’IES Violant de Casalduch. La finalitat de l’activitat és fomentar en els escolars valors i hàbits orientats a la seguretat viària com a vianants i futurs conductors.

Segons l’alcaldessa i responsable de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament, Susana Marqués, l’objectiu de les jornades és donar a conéixer als escolars les normes de circulació i el respecte pels senyals, com a vianants, així com conscienciar els joves de la importància que suposa respectar les normes de circulació i fomentar les bones pràctiques als futurs conductors de motocicletes”.

D’altra banda, Marqués ha explicat que “aquesta activitat es fa cada any en els centres de la localitat, però enguany s’han unit també les escoletes infantils i com a novetat els alumnes no s’hauran de desplaçar, ja que l’Ajuntament acosta el parc mòbil d’educació viària als centres”.

La proposta docent es desenvolupa en dues sessions. La primera té caràcter teòric i la segona un itinerari pràctic en el parc mòbil municipal, on els alumnes posaran en pràctica les lliçons teòriques per a aprendre a circular respectant les normes i senyals de circulació.

En la part teòrica, els agents encarregats d’impartir les classes fan tota mena d’activitats adaptades a l’edat de l’alumnat. Per exemple en les escoletes infantils s’utilitzen dibuixos i tricicles per a la part pràctica. En els col·legis, sopes de lletres, puzles, el correcte i l’incorrecte, les vuit diferències o jocs en grup a més de mostrar l’audiovisual Llum verda, on es tracten aspectes com el semàfor per a vianants, el cinturó de seguretat, com viatjar amb autobús, els agents de trànsit...

Als més majors de 2n de l’ESO en l’institut se’ls ensenyen temes que els afecten mes de prop, com els que tenen a veure amb el ciclomotor, l’ús del casc, alcoholèmia, requisits i documentació necessaris per a conduir o el carnet per punts, o la realització d’un informe amistós d’accident o com circular en ciclomotor.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets