El FIB 2014 renaix amb Melvin Benn com a nou director i aspira a reunir 120.000 persones

Benicassim - El Festival Internacional de Benicāssim (FIB) de 2014, que es farā del 17 al 20 de juliol estrenarā nou director, Melvin Benn, i espera congregar a unes 120.000 persones --30.000 de mitjana cada dia-- amb Kasabian com a māxim reclam del cartell fins ara

Diaridelaplana.com - 07/05/2014

Així ho ha assegurat el nou responsable del macrofestival --també màxim accionista en substitució de John Vince Power-- en la roda de premsa de presentació del certamen, en què ha estat acompanyat per l'alcaldessa del municipi, Susana Marqués, i el diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez.

El promotor del festival ha destacat, respecte a la llista d'artistes, encara no tancada definitivament, la presència de Kasabian, així com de bandes que van actuar en les albors del festival --entre elles The Charlatans, Manic Street Preachers o Automatics-- com a record als primers anys de l'esdeveniment.

A més, ha anunciat la recuperació de les festes de benvinguda, al poble, i clausura del festival, en la Torre de Sant Vicent (que es van eliminar per raons econòmiques), i ha deixat la porta oberta a rescatar també les activitats extramusicals.

Benn s'ha mostrat molt confiat en el futur del FIB però, en canvi, no molt que el Festival Costa de Foc, centrat en el rock dur, puga tornar a celebrar-se.

També s'ha referit a la situació econòmica del FIB que, després d'entrar en un concurs voluntari de creditors, continua el procés de sanejament, ha pagat ja el corresponent a un exercici i espera tenir-lo tot abonat en quatre anys.

Sobre l'empremta que el nou director espera imprimir al certamen musical, ha reconegut que per a esta edició no hi ha temps i ha afegit que la seua mà començarà a veure's els anys vinents.
"UN DELS MÉS IMPORTANTS D'EUROPA"

Després, Melvin Benn ha comentat que en 2003 va visitar el festival i que ja en aquell moment li va agradar però no tenia diners per a comprar-lo. "Ara és una satisfacció perquè és un dels festivals més importants d'Europa", ha sentenciat.

Abans de la roda de premsa, el promotor ha mantingut una reunió amb el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, qui ha recalcat l'aposta de la corporació provincial "pels grans festivals musicals com a un dels motors dinamitzadors de l'activitat turística de la província".

"És un fet que milers de persones de tot el món ens coneixen per mitjà d'este festival, i en este sentit anem a seguir treballant per a que cada vegada vinguen més turistes, ho tinguen més fàcil per a arribar i es porten una més bona imatge que transmetre de la nostra província", ha indicat el president a través d'un comunicat.

Esta reunió ha sigut una primera presa de contacte per a conèixer Melvin Benn i que explicara el seu projecte de futur per al FIB. El nou director general de l'empresa que impulsa el festival ha assegurat que té un projecte pensat a llarg termini i que serà beneficiós tant per al turisme de Benicàssim, com de tota la província.

Per la seua banda, el vicepresident de Turisme, Andrés Martínez, ha destacat "la satisfacció de la Diputació en veure ja consolidat el procés d'esta emblemàtica cita musical". "Els grans festivals són una pedra angular dins del Pla de Màrqueting Turístic de la Diputació i és per esta raó que enguany destinarem 330.000 euros a patrocinar-los", ha detallat.

La Diputació recorda que la celebració de grans festivals musicals suposa a la província de Castelló un impacte econòmic superior als 45 milions d'euros, segons les xifres oficials dels organitzadors, amb la generació de 2.200 tasques directes per als castellonencs.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets