El F˛rum Social del Rototom obrirß "camins de cultura i llibertat" des d'una anÓlisi judicial

Benicassim - El F˛rum Social del Rototom Susnplash 2014, que se celebrarÓ del diumenge 17 al dissabte 23 d'agost, analitzarÓ alguns dels principals problemes socials actuals des d'una perpectiva judicial

Diaridelaplana.com - 04/07/2014

Així, els tres primers debats que componen la seva programació aquest any abordaran temàtiques que van de la Justícia Universal a la política de fronteres passant pel model penitenciari, amb convidats destacats com el Lama Wangchen, membre del Parlament Tibetà a l'Exili i president de la casa del Tibet a Barcelona, ​​o Manuela Carmena, exmagistrada i exmembre del Consell General del Poder Judicial. 

    Les xerrades del Fòrum Social es desenvoluparan en una carpa integrada en l'àrea No Profit, dedicada a col · lectius i organitzacions sense ànim de lucre, que acollirà també una llibreria. En aquesta edició els debats es concentraran en dos torns d'horari vespertí, a les 17:00 i les 19:00 hores, amb una nova franja horària per a tallers i projecció de curtmetratges a partir de les 2.00 de la matinada. 

    Així, el dimecres 20 d'agost es debatrà 'El mantra de la Justícia Universal pel Tibet', que analitzarà l'última reforma de la Llei orgànica del poder judicial a Espanya i les seves conseqüències per a la continuïtat de la investigació de casos com els denunciats davant l'Audiència Nacional contra dirigents xinesos pel genocidi al Tibet o el del reporter gràfic José Couso, abatut a Bagdad durant la invasió de l'Iraq de 2003. 

    A la xerrada assistirà Thubten Wangchen, el Lama tibetà exiliat a Barcelona i representant del Tibet a Espanya. La taula serà moderada per David Couso, germà de José Couso, i també participarà José Elías Esteve, l'advocat valencià que va interposar la querella pel genocidi de la Xina al Tibet, arxivada el passat mes de juny per l'Audiència Nacional en compliment de la nova llei després d'haver estat oberta la investigació el 2006. 

    Asimsimo, el dijous 21 es debatrà sobre 'altra Justícia, altres presons "que abordarà el model penitenciari al voltant de conceptes com la justícia restaurativa. Intervindrà una prestigiosa exmagistrada i exmembre del Consell General del Poder Judicial com Manuela Carmena, una de les primeres dones amb càrrecs importants en la judicatura espanyola. L'acompanyarà Javier Baeza, capellà del barri d'Entrevías de Madrid conegut per les seves diferents iniciatives d'integració social i solidaritat, i moderarà Eduardo Barca, de l'associació Àmbit-Dignitat i Justícia Social. 

    Finalment, el debat 'Viure i morir a la frontera', diumenge 17 d'agost, analitzarà un problema de plena actualitat com és el problema de la immigració a la frontera sud d'Europa, especialment a Ceuta com a Lampedusa, amb persones que busquen una vida millor. 

    Hi participaran Mikel Araguás, secretari general d'Andalucía Acoge, un dels col · lectius que treballen directament amb els immigrants a la frontera; i Patricia Orejudo, professora titular de Dret Internacional Privat de la Universitat Complutense de Madrid i membre de la Comissió Tanquem els CIE del Ferrocarril Clandestí. Moderarà Ana Álvarez, del diari Diagonal.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets