Martí: 'La Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil suma persones implicades a orientar, formar i infor

Benicassim - El secretari general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha destacat en l'acte inaugural d'inFňrum, 2016, trobada de professionals de joventut, que la Generalitat "estŕ compromesa a articular condicions que afavorisquen la informació juvenil

Diaridelaplana.com - 16/11/2016

En aquest interés no estem sols, ens sentim recolzats per persones dedicades i implicades a millorar les condicions i oferir oportunitats, a orientar, a formar".

En aquest sentit, ha destacat el concepte de 'xarxa', perquè implica igualtat en la participació, tal com ho demostren el fet que en inFòrum 2016 hi ha 58 municipis de la Comunitat i ha defensat el treball col·laboratiu que permet "generar més interacció entre els serveis d'informació juvenil i donar a conéixer els programes a nivell local".

Jesús Martí ha explicat que "en la xarxa ja no hi ha municipis grans o xicotets, urbans o rurals, s'entra en una nova dinàmica que volem compartir".

En la trobada de professionals de joventut, que se celebra els dies 16 i 17 de novembre, han acudit representants d'Aielo de Malferit, Alacant, Alaquàs, Alcàsser, Alfafar, Algemesí, Almassora, Almussafes, Alzira, Banyeres de Mariola, Bellreguard, Benicarló, Benicàssim, Benifaió, Borriana, Burjassot, Carcaixent, Castelló, Cheste, el Puig de Santa Maria, Elx, Gandia, Godella, Guardamar del Segura i Ibi.

També hi han assistit representants de la Pobla Llarga, les Alqueries, les Coves de Vinromà, Llanera de Ranes, Llíria, Manises, Manuel, Marines, Meliana, Mislata, Monòver, Muro, Novelda, Oliva, Orihuela, Picanya, Pilar de la Horadada, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Sant Vicent del Raspeig, Segorbe, Silla, Simat de la Valldigna, Sueca, Tavernes Blanques, Torrent, València, Vallanca, Vila-real, Villena, Xàtiva i Xeraco.

Martí ha explicat que l'avantprojecte de Llei de Polítiques Integrals de Joventut contempla aquesta perspectiva integradora i amb els sistemes de comunicació més actuals.

En les dues taules redones sobre el treball col·laboratiu en xarxa intervenen Comij, Xarxa Joves.net, Calaix Jove i PEU (Programa d'Extensió Universitària de la UJI), i en la de Xarxa Jove, participen Eulen, Quatre Fulles SL, Associació Impuls i Gestiona Cultura SLU.

A la vesprada, es realitzarà el taller El perfil professional de joventut, a càrrec de l'Associació de Professionals de Joventut i es conformaran grups de treball sobre oci educatiu, formació i xarxa jove.

Demà, dijous 17 de novembre, es donaran "píndoles informatives" sobre els programes i els recursos que funcionen a la Comunitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de la Joventut, com el programa Jove Oportunitat (JOOP), les campanyes VIH i CAVES, els camps de voluntariat juvenil i SUCRO 2.0: la utilització constructiva de les TIC.

A més, l'Associació Iniciatives Solidàries tractarà els 20 anys del Centre d'Informació Juvenil de Picassent i Jordi Adell, professor de la Universitat Jaume I, pronunciarà la conferència titulada "Els joves: una nova ecologia de la informació". El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibañez, clausurarà inFòrum 2016.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets