El conseller Marzā es reuneix amb responsables d´ajuntaments pel pla Edificant

Borriana - S'han determinat reunions amb trenta municipis de les comarques de Castellķ fins a finals d'any

Diaridelaplana.com - 08/11/2017

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, s'han reunit hui amb els responsables dels ajuntaments de Borriana, Borriol, Castelló i Vinaròs per a determinar conjuntament en quins casos s'acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

En aquest sentit, en els quatre casos s'ha manifestat l'adhesió al pla Edificant. El conseller Marzà ha explicat que "estem mantenint reunions des d'ahir amb diferents ajuntaments per a explicar-los Edificant de primera mà i agilitzar les intervencions en matèria d'infraestructures escolars més urgents de les seues localitats. Amb les reunions de hui ja són huit els consistoris que es posaran a treballar colze a colze amb la Conselleria per iniciar els processos a partir de 2018".

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas de Borriana s'ha decidit la construcció de l'IES Jaume I. Pel que fa a Castelló de la Plana, es faran quatre intervencions importants: la construcció del nou CEIP Vicent Marçà en els mateixos terrenys on s'ubica ara i la rehabilitació integral del CEIP Herrero, el CEIP Mestre Canós i el CEIP Elcano. Pel que fa a Vinaròs, s'ha acordat la construcció de l'IES Vilaplana. Cal recordar que alhora, la Conselleria continua, mitjançant el Servei d'Infraestructures propi, amb el tràmit del CEIP Jaume I de Vinaròs, que ha estat sempre una prioritat per a l'administració educativa del Botànic. Finalment, l'Ajuntament de Borriol continuarà treballant per aconseguir terrenys que en un futur permeten edificar un IES per a la localitat.

El conseller Vicent Marzà ha fet èmfasi en "la necessitat social d'aconseguir entre totes i tots aules dignes per al nostre alumnat. És per això que realitzarem fins a trenta reunions específiques en ajuntaments de les comarques de Castelló, i en total, en tot el territori, més de cent cinquanta", i ha afegit que "les reunions de hui han sigut molt productives i avancen en la línia de prioritzar la millor educació possible, en les millors infraestructures possibles, per a l'alumnat de les comarques de Castelló".

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s'acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d'euros per al 2018 en matèria d'infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d'Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s'hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets