Bell lloc acollirà la XVIII edició els dies 25, 26 i 27 d’octubre

Plana Alta - Els reptes de la societat rural i les empremtes de la Guerra Civil centraran enguany les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc

Diaridelaplana.com - 18/10/2013

Els reptes futurs de la societat rural i les emprentes de la Guerra Civil seran els temes principals al voltant dels quals girarà la XVIII edició de les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, que enguany se celebraran a Benlloch els pròxims dies 25, 26 i 27 d’octubre. L’Associació Cultural Amics de Subarra ha dissenyat un ampli programa d’activitats, que reunirá a prop de 250 persones, amb el que es pretén crear un ambient cultural, plural i participatiu durant el tot el cap de setmana i, al mateix temps, continuar amb l’èxit assolit en les edicions anteriors i contribuir a la continuïtat d’esta iniciativa sociocultural.

Les Jornades començaran el divendres amb l’acte d’inauguració que serà a càrrec del rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, que estarà acompanyat per l’alcalde de Benlloch, Ángel Ribés, i el vicepresident de la Diputació Provincial, Héctor Folgado. Eixe mateix dia tindrà lloc una xerrada sobre els maquis a càrrec del professor Salvador Fernández Cava. La primera jornada finalitzarà amb la inauguració de les exposicions ‘Esportistes dels nostres pobles’ i ‘El legado de la guerrilla’, de José Plasencia, de la qual es presentarà un catàleg.

El dissabte tindrà com a eixos fonamentals la xerrada ‘Grafitis de l’ermita de l’Adjutori’, a càrrec de Carlos Mallech Sanz i la taula rodona ‘Transformacions actuals de la societat rural’, en la que participaran el geògraf Jaime Escribano i els sociòlegs Josep Pérez Soriano i Vicent Querol, en la que es debatran les necessitats de les societats rurals per a afrontar el futur immediat. Eixa mateixa jornada també destaquen la lectura de comunicacions, la inauguració de l’exposició ‘Ensenyar valencià en temps difícils’, la presentación del llibre ‘Els masos de Benlloch’ i l’espectacle al carrer anomenat ‘El voladoret’ en el que participarán la banda Amor a l’Art, el grup de danses Rabalaire i els alumnes del CRA El Trescaire de Benlloch. El calendari d’activitats finalitzarà el diumenge amb una recorregut botànic pel terme de Benlloch dissenyat pel biòleg Antonio Gómez Pajuelo i amb un dinar de cloenda.

La comissió organitzadora ha comptat amb el recolzament de l’UJI, l’Ajuntament de Benlloch, la Diputació de Castelló, l’Institut d’Estudis Catalans, Cajamar, Fundació Intercoop, Cooperativa Agrícola La Unión, i amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Daniel Fortea, l’Associació de Jubilats i pensionistas La Belloquina, l’Associació de Pares i Mares de Benlloch, l’Associació Musical Amor al Arte, la Colla del Rei Barbut, el CRA El Trescaire, el Grup de Danses Rabalaire, la Penya Barcelonista de Benlloch i Turrones Agut.

Les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc es poden considerar com una iniciativa sociocultural plenament consolidada, que es va posar en marxa l’any 1996 a la Pobla Tornesa i que ha passat ja per les localitats de Vilafamés, les Coves de Vinromà, Vall d’Alba, Serra d’en Galceran, Borriol, Cabanes, Benlloch, Vilanova d’Alcolea i la Serratella. El treball portat a terme per cadascun dels col·lectius organitzadors de cada localitat va ser reconegut l’any 2007 quan este aparador cultural va rebre el premi Valencià de l’any que atorga la Fundació Huguet.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets