Una oferta variada i per a tots els públics en la XXI edició del Reclam

Plana Alta - La mostra de teatre Reclam ha presentat dimecres 30 d’octubre la seua XXI edició amb l’objectiu d’oferir una variada selecció de propostes destacades dins de l’àmbit de les arts escèniques

Diaridelaplana.com - 30/10/2013

La mostra començarà el 7 de novembre i es prolongarà fins l’1 de desembre de 2013 que es clausurarà al Teatre Municipal de Benicàssim. En l’edició d’enguany participen a través de les regidories de Cultura les poblacions d’Almassora, Benicàssim, Betxí, Castelló de la Plana, Onda, la Vall d’Uixó, Vilafranca i Vila-real, amb la col·laboració de Castelló Cultural.


En la presentació hi ha participat el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de l’UJI, Wenceslao Rambla; el diputat provincial de Cultura a la Diputació de Castelló, Héctor Folgado; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Vicente Sales; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Betxí, Josep Antoni Meneu, i en representació del personal tècnic cultural, Antoni Valesa, membre del Servei d’Activitats Socioculturals de l’UJI.


En tot aquest període les comarques de Castelló seran el referent de les arts escèniques al nostre territori. 21 companyies de teatre donaran vida als més de 40 actes que conformen el Reclam d’enguany que es completa amb una espectacular exposició del músic Carles Santos dedicada a Bach i al piano, més enllà del piano com a instrument musical. L’exposició de Santos, agosarada i transgressora, a ben segur sorprendrà al públic en tots els aspectes.


La mostra s’inicia dijous 7 de novembre amb una original proposta. La caixa d’un camió convertida en escenari i pati de butaques ubicada en l’Àgora acollirà un espectacle de dansa. Un altre dels plats forts de la mostra arriba el dissabte 9 al Paranimf amb La Zaranda que presenta el seu darrer espectacle, El régimen de pienso. La Zaranda sempre presenta un teatre d’alt voltatge que emociona per la seua indiscutible qualitat. Podrem veure un acostament al Don Juan, tan habitual per aquestes dates de novembre, des d’una perspectiva gens convencional.


El Principal que també ha col·laborat activament en el Reclam inclou en la mostra espectacles com ¿Quién teme a Virginia Woolf? dirigit per Daniel Veronese i amb uns intèrprets sensacionals i altres destacats espectacles com El nombre de la Rosa, El veneno del teatro o l’actuació del Ballet del Centre Corogràfic de la Generalitat Valenciana.


Benicàssim, a més de la cloenda, presenta un suggeridor espectacle per nens de 18 mesos a 3 anys. Tortell Poltrona, el pallasso conegut arreu del món, a més de pel seu treball, per la creació de l’ONG Pallassos sense Fronteres ens mostra els darrers passos del viatge de la vida des de la tendra i punyent òptica del clown. La dansa es completa amb el flamenc contemporani de Marco Vargas i Chloé Brûlé a més de la dansa física de Black Out. En la boca del Lobo és un espectacle d’humor on els actors pateixen una bipolaritat que el fa canviar constantment de personalitat. Alberto San Juan, en solitari, presenta un espectacle de caràcter social. Christian Atanasiu amb la seua característica inflexió verbal i gestual presenta l’espectacle Juglar con las palabras.
 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets