Portugal tria Bell lloc per a donar a coneixer els seus vins i el seu model productiu

Plana Alta - Cellerers i especialistas europeus han participat en una jornada on els progagonistes son els ‘brous’ portuguesos. La tradició vitivinícola va ser reconeguda a 1877 quan un vi de la zona va obtindre una medalla a l’Exposició Nacional Vinícola de Madrid

Diaridelaplana.com - 04/11/2013

Portugal ha sigut el protagonista en la I Trobada Internacional del Vi (BIWM) que convertirà a Benlloch en la capital de la viticultura durant aquest cap de setmana. Cellerers i especialistes de diferents punts de la geografia europea com França, Alemanya o Itàlia s'han donat cita en la localitat de la Plana Alta per a intercanviar coneixements sobre el vi en una zona amb una forta tradició vinícola, la qualitat de la qual ja va ser reconeguda l'any 1877 quan un vi negre dolç de la varietat de Monastrell de Benlloch va obtenir una medalla en l'Exposició Vinícola de Madrid.
Els experts i professionals europeus i espanyols del sector del vi han participat en un tast de ‘brous’ portuguesos en la qual s'han pogut degustar més d'una dotzena de vins de diverses regions vinícoles del país lusità, que han copat el protagonisme del BIWM en la jornada d'avui. Els participants han pogut assaborir els vins de Setúbal, de Madeira, de Porto, del Douro i els de el DAO Vegia, de reconegut prestigi a nivell internacional, que han presentat els cellerers lusitans.
El model portugués del vi té una forta segmentació del mercat al mateix temps que manté la diversitat i peculiaritat dels productes de qualitat, un sistema que ha donat bons resultats a la indústria vinícola lusitana i que alguns experts veuen amb bons ulls per a la zona de la Comunitat Valenciana. A nivell institucional, durant la jornada d'avui han participat a l'acte l'alcalde de Benlloch, Ángel Ribés, y el diputat provincial de Agricultura, Domingo Giner.
La projecció internacional del BIWM no es limita a Portugal. Amb motiu del XXX aniversari de l'Aula Vinícola, degana estatal de les escoles del seu gènere, el Auditori de Benlloch acollirà demà dissabte una gala de lliurament de premis que reunirà a representants de diferents cellers europeus i a mestres del claustre del Avla Vinícola arribats des de diversos països europeus. Durant la gala es retrà homenatge també a personalitats destacades del sector, entre els quals destaca el doctor Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València José Vicente Guillem, Premiat Digne del Vaig veure 2013, qui s'ha caracteritzat durant tota la seua trajectòria pel seu servei al desenvolupament dels vins valencians.
En la zona de Castelló els vins s'agrupen sota la Indicació Geogràfica Protegida Vins de la Terra de Castelló per a vins obtinguts de raïms integramente produïdes en la província. Sobre aquest tema, cal dir que prop d'un 25 % de la producció de raïm s'arreplega en el terme municipal de Benlloch, la qual cosa corrobora l'existència d'una tradició amb projecció de futur i de sostenibilidad que la localitat vol posar en valor.
Contacte José Luis Sales 696 129 478

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets