Experts destaquen en l’UJI la repercussió econòmica que tenen les carreres de muntanya

Plana Alta - El passat dia 9 de novembre va tenir lloc en la Universitat Jaume I de Castelló la jornada d'actualització del Congrés internacional de carreres per muntanya, avantsala de la segona edició del congrés que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d'octubre de 2014

Diaridelaplana.com - 11/11/2013

En aquestes jornades l’UJI va comptar amb ponents de prestigi com són els organitzadors de la Ultra Trail- The North Face-Transgrancanaria, una de les cinc proves d'aquest circuit mundial. Fernando Gónzalez i David Déniz, representants d'Arista Eventos i organitzadors de la Transgrancanaria, van mostrar als assistents la repercussió que aquest tipus de carreres té no solament a nivell esportiu, sinó també com a motor de l'economia local i base per a un desenvolupament sostenible de la illa.

Un altre dels ponents va ser Daniel Brotons, de la Societat catalana de medicina de l'esport i metge de corredors tan importants com Nuria Roca o Kilian Jornet, màxims exponents de les carreres per muntanya a nivell mundial. Daniel Brotons va parlar als assistents d'un ambiciós i pioner projecte de recerca sobre les carreres de muntanya que pretén determinar si la població que practica exercici de llarga durada i gran intensitat té més risc sobre la salut en comparació de la població sedentària i la població moderadament activa.

El tercer ponent de les Jornades va ser Fernando Lozano, que actualment és director del projecte O2 d'entrenament en altitud simulada i ha sigut entrenador d'atletes com Chema Martínez o Alessandra Aguilar. Lozano va destacar la importància de les noves tendències en l'entrenament dels corredors de muntanya, posant l'accent principalment en l'entrenament de la força d'aquests corredors per a aconseguir un millor rendiment.

Finalment aquestes jornades van servir per a anunciar l'II Congrés internacional de carreres per muntanya que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d'octubre de 2014, i que van ser presentades per Carlos Hernando Domingo, director del Servei d’Esports de l’UJI; Ignacio Martínez Navarro, president del club Desert Amunt, i per Luis Martínez Fuentes, diputat de la Diputació de Castelló, destacant que l'aposta de les tres entitats és la de comptar amb els millors ponents espanyols i mundials en el món de les carreres per muntanya. Per a açò l'organització compta amb patrocinadors i col·laboradors com Penyagolosa Trails, Infiesport i Evasion running.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets