Set universitats valencianes aposten per promoure l’esport universitari

Plana Alta - Els representants de set universitats valencianes han signat este dimarts, 1 d’abril, un conveni marc de col·laboració per a la promoció de l’esport universitari a la Comunitat Valenciana

Diaridelaplana.com - 02/04/2014

A l’acte han assistit el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent; el rector de la Universitat de València-Estudi-General, Esteban Morcillo; el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora; el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; el rector de la Universitat Miguel Hernández de Elche, Jesús Tadeo Pastor; la rectora de la Universitat CEU-Cardenal Herrera, Rosa Visiedo, i José Alfredo Peris, en representació de la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir.


El conveni permetrà realitzar actuacions que contribuïsquen a la formació i el desenvolupament de l’activitat física i de l’esport. D’aquesta manera, les universitats valencianes afavoriran l’organització i participació en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari i cooperaran en el desenvolupament de competicions esportives. «La Comunitat Valenciana compta amb una gran tradició en l’organització de campionats universitaris en els que participen totes les universitats, el que s’ha traduït en un bon nivell del nostre esport universitari» ha destacat el rector de l’UJI, Vicent Climent, qui ha afegit, que «amb aquest conveni les universitats valencianes continuem l’aposta per promoure l’esport universitari, tot i que la difícil situació econòmica no acompanye i moltes de les subvencions del Consell Superior d’Esport a aquest àmbit hagen desaparegut».


Climent també ha recordat que els campionats universitaris contemplen 29 modalitats esportives diferents, sis d’elles en esports d’equip, i que durant el curs 2012/2013 van participar prop de 3.000 esportistes. «Aquestes xifres demostren que l’esport és part fonamental de la formació integral que la Universitat ha d’oferir i transmetre al seu estudiantat» ha conclòs el rector.


El conveni també contempla l’intercanvi de coneixements i experiències, l’assessorament mutu i la formació i la investigació en l’esport.


A l’acte també han assistit el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de l’UJI, Wenceslao Rambla; la vicerectora d’Alumnat i Extensió Universitària del CEU Cardenal Herrera, M. José González; Alicia López, cap del Servei d’Esports de la UPV; José Campos, cap del Servei d’Esports de la Universitat de València, i Carlos Hernando, cap del Servei d’Esports de l’UJI.
 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets