Ajuntament i AVL impulsaran un ´Aula d´Interpretació de les Normes de Castelló"

Plana Alta - El regidor de Cultura, Vicent Sales, ha anunciat que " l´Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, impulsarà una ´Aula d ´Interpretació de les Normes de Castelló ´

Diaridelaplana.com - 12/06/2014

Sales ha realitzat este anunci després de reunir-se a València amb Ramón Ferrer, president de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua i Verònica Cantó, secretària d´esta institució. 

Sales ha explicat que " es tracta d´un nou recurs cultural de gran importància i significació, ja que la ciutat de Castelló és el lloc on van nàixer ´Les Normes del 32´, conegudes també amb el nom de la nostra ciutat ".

L´edil ha insistit també en que "el lloc triat per a posar en marxa esta nova ´Aula d´Interpretació de les Normes de Castelló´ no pot ser millor ja que s´ha pensat en l´antiga ´Casa Matutano´ del carrer Cavallers, actual seu del Museu d´Etnologia, sent compatible amb el funcionament habital d´este museu. Este, precisament va ser el lloc on es van firmar ´Les Normes´, fa quasi 82 anys". 

Vicent Sales ha volgut remarcar en la importància que " des d´eixa data ha tingut la ciutat de Castelló com a símbol de la difusió de l´ús del valencià, del seu prestigi, i de la promoció de la nostra llengua ".

"Les Normes de Castelló´ són un patrimoni cultural de primer orde per a la nostra ciutat. I comptar amb esta ´Aula d´Interpretació´ servirà per a difondre la seua importància tant entre els nostres veïns i veïnes com entre la gent que ens visite ", ha assegurat el regidor.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets