La Policia Local d'Almassora incorpora tabletes electròniques i GPS a les patrulles

Plana Alta - Els agents accediran a les dades i antecedents en casos de violència de gènere sense necessitat de contactar amb la central

Diaridelaplana.com - 20/10/2016

L'Ajuntament d'Almassora ha adquirit quatre tabletes electròniques, dues localizadores GPS i un mòdul d'enregistrament de trucades de veu per a la centraleta de la Policia Local, equips que permetran incrementar l'efectivitat de la plantilla, sobretot en situacions d'emergència com els casos de violència de gènere. El regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, i l'intendent principal de la Policia Local, Roberto Verdoy, han presentat aquest matí en roda de premsa els equips que ja han començat a funcionar.
D'una banda, les tabletes electròniques ja operen en els vehicles dels integrants de mediació i protocol de violència de gènere (Viogen), així com en la patrulla del cap de la unitat de tràfic, del cap de servei i el furgó d'atenció ciutadana. Agustí ha assenyalat que aquests equips permeten als agents que es desplacen conèixer els antecedents de cada cas, les dades dels implicats, les trucades realitzades en aquest sentit amb anterioritat, les mesures que es van prendre per a resoldre el problema i, en el cas d'accidents de trànsit, si el segur està en vigor o la filiació dels implicats sense necessitat de contactar amb la central.
Tal com ha assenyalat l'intendent principal, les tabletes també permeten als agents prendre fotografies a temps real i enviar-les a la reguarda, al departament corresponent o a l'empresa de manteniment pertinent en cas de detectar incidències en la via pública, una circumstància que acceleraria la reparació de sots, desperfectes en senyalètica, caiguda d'arbres, etc. Segons l'última memòria de Policia Local, els agents tramiten una mitjana de 2.000 incidències anuals.
D'altra banda, dos vehicles han incorporat ja el sistema GPS, que en el cas de la plantilla servirà per a conèixer des de central on està a cada moment cada vehicle, i ampliar per tant la seguretat de les patrulles unipersonals, però també realitzar una anàlisi estadística de si les rondes de vigilància de punts sensibles tenen sobrecàrrega de patrulles o absència d'aquestes i “per tant tindrem dades per a millorar l'aprofitament dels recursos amb què expliquem”, ha assenyalat Agustí, que s'ha compromès a implantar aquests equips en totes les unitats de forma progressiva.
En última instància, l'edil ha presentat el nou sistema d'enregistrament de veu per a les trucades que rep la sala de la Policia Local. Es tracta d'un mecanisme que ja funciona en altres administracions i equips d'emergències com el 112 i que suposa “una garantia jurídica per al veí i per a l'agent”. En marcar el telèfon de la Policia, el veí escoltarà en primer terme que la seua trucada va a ser gravada, “un servei amb totes les garanties i discreció que en cap cas escoltarà cap altre departament que no siga el de la pròpia Policia o un jutjat, si així es requereix en un tribunal, per a eliminar subjectivitats entre les parts”.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets