Castelló acull una jornada per a abordar la igualtat i la no discriminació de la dona

Plana Alta - Amparo Marco explica que l'ajuntament ha apadrinat l'objectiu de l'ONU d'aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i xiquetes

Diaridelaplana.com - 01/12/2016

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat del director general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, Federico Buyolo, ha clausurat avui la jornada "Dones i Drets Humans" organitzada per la direcció general amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló. A l'acte, que ha tingut lloc en l'edifici Quatre Cantons, també ha assistit la vicealcaldesa, Ali Brancal, i el regidor de Benestar Social, José Luis López.

La jornada de treball ha conclòs amb una declaració que contempla les prioritats i recomanacions que les polítiques públiques han d'incloure com a prioritat inqüestionable, perquè la igualtat i la no discriminació sota l'enfocament dels drets humans així com l'eradicació de totes les formes de violència contra les dones formen part de l'agenda política global. En aquesta línia s'ha acordat constituir un grup de treball estable com a proposta organitzativa del seguiment del procés dels ODS en relació a Dona, Drets Humans i Igualtat d'Oportunitats a la Comunitat Valenciana.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per participar en una jornada en la qual es debat sobre grans conceptes de la societat: dona, drets humans, desenvolupament sostenible, igualtat, etcètera, i ha agraït la labor realitzada pels ponents i els assistents. Marco ha recordat que l'ONU ha aprovat els Objectius de Desenvolupament Sostenible, una agenda amb un total de 17 objectius i 169 metes que tenen com a objectiu acabar amb la pobresa i les desigualtats, desenvolupar una economia sòlida, promoure societats segures, un desenvolupament sostenible que protegisca els nostres ecosistemes i la inclusió de dones i xiquets. I ha destacat que, dins de la campanya impulsada per la Direcció general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Castelló ha apadrinat l'objectiu d'aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i xiquetes.


Per al govern local, que tal com ha indicat Marco està liderat per tres dones, "la igualtat és una prioritat i estem aplicant la perspectiva de gènere de forma transversal, perquè sense igualtat no hi haurà un futur que meresca la pena" ha conclòs la primera edil.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets