L'Institut ValenciÓ de Cultura presenta a Castellˇ 'El cant del cos

Plana Alta - El secretari auton˛mic de Cultura, Albert Girona, acompanyat del director general de l'Institut ValenciÓ de Cultura (IVC), Abel Guarinos, el director adjunt d'Arts EscŔniques, Roberto GarcÝa, i el coordinador de la unitat territorial de l'IVC, Alfonso Ribes, han presentat l'espectacle de dansa del Ballet de la Generalitat 'El cant del cos'

Diaridelaplana.com - 05/05/2017

El cant del cos' és un espectacle de dansa que parla del cos com a vehicle d'expressió de sentiments i valors positius que tenim arrelats al nostre interior, i que tal vegada desconeixem. Té una clara vocació didàctica per la seua temàtica: la necessitat que té el cos d'expressar-se en l'etapa adolescent.  Aquest espectacle es podrà veure aquest dissabte 6 de març al Teatre Principal de Castelló, a les 20.00 hores. A més, recorrerà altres municipis de les comarques de Castelló, com ara Vila-real i Benicàssim. Respecte d'això, Albert Girona ha volgut destacar que "el Ballet de la Generalitat no s'havia desplaçat a Castelló des de 2013 i des que en Cultura hem virat des de les idees del passat a l'estratègia cultural actual hem considerat que equips artístics com ara el Ballet han de fer gires per tot el nostre territori, ja que la gent de Castelló i les seues comarques tenen el mateix dret a tindre programació del Ballet com qualsevol altra persona d'una altra ciutat valenciana. Això té un nom i és vertebració cultural del territori, una de les màximes del Pla Estratègic Cultural Fes Cultura." Per la seua banda, Alfonso Ribes, que ja està en actiu en la gestió Cultural de l'IVC a les comarques de Castelló, ha expressat la seua voluntat de consolidar la marca sota la qual s'agrupa l'oferta cultural de la Generalitat per a intentar captar nous públics i ha apuntat les seues principals línies d'actuació, amb les quals vol presentar "una oferta cultural atrevida, suggeridora i capaç d'atraure tot tipus de públics, tant per edat com per gusts i interessos". Ribes ha assenyalat "l'interés de convertir l'Auditori en un escenari adequat per a tot tipus de músiques, mentre que la intenció al teatre Principal és plantejar una oferta diferenciada, però amb respatler també a obres de l'entorn i de qualitat."
A més, ha destacat "la importància de posar en alça la qualitat dels fons del Museu de Belles Arts i l'atractiu del seu continent". També, quant a l'EACC ha comentat que "cal potenciar i protegir el vessant educatiu en l'art contemporani. Finalment, el nou coordinador ha manifestat que tota aquesta activitat es durà a terme en estreta coordinació amb l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I. A més, més enllà de la capital s'ha volgut destacar i recordar que l'IVC a les comarques de Castelló està promocionant al màxim el Circuit Cultural en col·laboració amb tots els municipis de la província que hi formen part, així com del Teatre del Poble Valencià, és a dir, les obres de teatre produïdes per l'IVC i que estan de gira per tot el nostre territori.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets