L'Alcalde de Betxí proposa que les ONG participen en els acords sobre vivendes buides

Plana Baixa - L'alcalde de Betxí ha plantejat durant la reunió d´este dimarts sobre desnonaments de la Diputació tres línies de modificació sobre el text del conveni de vivendes d'Onda que s'analitzava en el fňrum i tres propostes més d'addició

Diaridelaplana.com - 24/04/2013

 Remolar ha defés que, si es va a impulsar un text marc a nivell provincial, es reduïsca a només dos o tres anys el termini mínim d'empadronament que s'exigix als sol·licitants d'una vivenda, reduint així els cinc anys que es requerixen en el conveni d'Onda que des del BLOC-Compromís “considerem excessiu”. El primer edil de Betxí, a més, ha proposat que no sols els bancs oferisquen les seues vivendes, sinó que “també els particulars que tinguen una vivenda buida en propietat i estiguen interessats puguen oferir les seues vivendes de manera que s'amplie la bossa d'oferta”. Cal ressenyar que esta segona proposta és semblant a la formulada pel BLOC-Compromís d'Almassora l'estiu passat i aprovada per unanimitat en l'Ajuntament d’Almassora, però que el PP local no ha posat en marxa.  El representant de BLOC-Compromís en la reunió ha defés a més que la comissió mixta plantejada per Onda per a gestionar les vivendes, en la que només participen bancs i Ajuntament, s'incloguen també ONG com a Creu Roja, Cáritas o, en el cas de Betxí, Novessendes' ja que “estes organitzacions estan molt en contacte amb la realitat dels més desfavorits i poden aportar propostes, idees i alternatives molt interessants”.

Remolar, que ha recordat que en municipis on el BLOC té responsabilitats en Serveis Socials s'han impulsat nombroses iniciatives de suport a les famílies sense vivendes –Com el cas de la bossa de Vivendes de Moncofa, pionera en la província, o el cas de Vila-real-, ha proposat la inclusió de tres nous punts en el conveni. El primer d'ells és “elaborar un cens de vivendes buides, no sols de bancs, sinó també de particulars per a conéixer amb detall la disponibilitat d'immobles en cada localitat”.

Com a segona aportació, Remolar ha proposat que des de la Diputació es preste assessoria jurídica perquè els convenis que es firmen en els municipis no es limiten a bancs que hi haja en el municipi, com ocorre a Onda. “Pot haver-hi vivendes buides en un municipi que siguen propietat d'una entitat financera que no dispose de sucursal en la localitat, per això es requerix buscar fórmules legals que amplien les possibilitats”.

Finalment, Remolar ha reclamat que no sols els ajuntaments aporten els diners per a facilitar el lloguer a les persones desnonades o amb necessitats socials, sinó que des de la Diputació i des d'altres administracions “es creen línies econòmiques reals de suport que certifiquen amb fets i amb inversió les bones intencions”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en la Diputació ha valorat “amb prudència” la celebració de la reunió “en funció de si finalment s'inclouen les propostes formulades per BLOC-Compromís que busquen obrir a particulars i les ONG la participació en la solució als desnonaments i no sols els bancs”. A més, Nomdedéu, reitera la proposta de Remolar perquè la Diputació formalitze una línia d'ajudes “concreta i real” per a posar en marxa solucions.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets