Betxí pagará 275.000 euros per indemnitzar a uns propietaris per l´expropiació dels terrenys

Plana Baixa - La sentència s’ha notificat fa només unes setmanes, 12 anys després de l’inici de l’expedient. L’ajuntament farà front a la sentència amb el romanent de tresoreria positiu que va tindre el 2012

Diaridelaplana.com - 03/06/2013

L’Ajuntament de Betxí haurà de fer front als gastos de justipreu i interessos de demora a conseqüència d’haver perdut el recurs judicial contra els propietaris d’una part del solar on se situa l’actual IES de Betxí.

Ara fa tres legislatures, l’any 2001 i després d’un acord amb el Govern de la Generalitat, l’ajuntament de Betxí va expropiar a uns particulars 1.028 metres quadrats de sòl no urbanitzable i 396 metres quadrats de sòl urbà per poder construir l’edicifi del nou Institut, ja que no va haver acord amb els propietaris. Estos van recórrer l’expropiació i ara el TSJ de la Comunitat Valenciana els ha donat la raó, amb la qual cosa l’Ajuntament els haurà d’abonar la quantitat de 275.000€.

Segons Alfred Remolar, alcalde de Betxí, “ens trobem davant un nou problema heretat que solucionarem gràcies a la bona gestió econòmica duta a terme i que ens permetrà pagar amb el romanent de tresoreria positiu del pressupost de 2012”. El primer edil ha remarcat que, per això, “no ha calgut anar a préstec i endeutar-nos més per una gestió que no va ser de l’actual Ajuntament, sinó de fa anys”.

El portaveu del BLOC, Antoni Meneu, ha afirmat que “si la Conselleria d’Educació ens haguera dit des del primer moment la quantitat total de metres quadrats que necessitava, no haguera calgut anar a cap expropiació, ja que segurament s’haguera arribat a un acord amb els propietaris”.

Alfred Remolar ha lamentat la resolució de la sentència ja que ”volíem dedicar el superàvit del romanent de tresoreria a fer inversions o a amortitzar una part del deute heretat, cosa que no ha estat possible per la sentència contrària a l’Ajuntament”.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets