L’Institut Geogrāfic Nacional incorporarā els topōnims valencians, normalitzats per l’AVL

Plana Baixa - L’Institut Geogrāfic Nacional incorporarā al seu Nomenclātor Geogrāfic Bāsic d’Espanya més de 110.000 topōnims valencians, inventariats i normalitzats per l’Acadčmia Valenciana de la Llengua

Diaridelaplana.com - 29/10/2013

La institució normativa va remetre el passat dia 11 d’octubre esta informació sobre noms geogràfics al Registre Central de Cartografia de Madrid, en resposta a la sol·licitud feta per este organisme el passat mes de setembre.
Per zones lingüístiques, l’AVL ha arreplegat fins ara més de 75.000 topònims en les comarques valencianoparlants i prop de 35.000 en la part de parla castellana. Estes dades representen una densitat mitjana global de quasi cinc topònims per quilòmetre quadrat.
Per tipus, la varietat més abundant és la dels elements puntuals, com ara cases, muntanyes o penyes, amb prop de 50.000 topònims, seguida de la d’elements poligonals, com grans àrees, partides, paratges o serres, amb 37.000 entrades. El grup més reduït, amb prop de 24.000 registres, és el dels elements lineals, format bàsicament per barrancs i camins. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets