La Generalitat presenta l'enquesta d'ús del valencià en l'Administració autonòmica

Plana Baixa - El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i la directora general de Funció Pública, Eva Coscollá, han presentat la enquesta 'Ús del valencià en l'Administració de la Generalitat' i el conseqüent 'Pla d'acompanyament lingüístic al Personal de l'Administració de la Generalitat', gràcies a l'anàlisi de les dades que ha proporcionat la radiografia realitzada

Diaridelaplana.com - 23/05/2017

De l'enquesta es desprén que el 87,4% del personal de la Generalitat té acreditació en coneixements del valencià i que el 92,7% dels enquestats ha assistit a cursos . Així mateix, vora el 93% dels empleats i empleades de la Generalitat entenen el valencià, el 57% el sap parlar i el 46% el sap escriure.

Al juny de 2016, el conseller Vicent Marzà va presentar l'enquesta genèrica de 'Coneixement i ús del valencià' realitzada el 2015. En aquest acte ja va anunciar que s'emprendrien enquestes més específiques relacionades en diferents àmbits d'actuació per a realitzar radiografies exhaustives sobre l'ús del valencià.

Segons el director general Rubén Trenzano, "sobreto,t és important l'actitud dels empleats i, en aquest cas, el 62% dels enquestats pensen que el valencià s'utilitzarà més. També hi ha una significativa majoria qualificada de personal de l'Administració pública amb prou competència en valencià com per iniciar una nova etapa d'aprofundiment en els serveis que la Generalitat pot oferir als ciutadans per tal de garantir els seus drets lingüístics".

"Les perspectives que llança l'enquesta és que disposem d'una base suficient i d'una actitud receptiva per part dels empleats i que, per tant, cal ampliar la formació i activar noves mesures d'acompanyament lingüístic dels empleats públics perquè assolisquen la competència necessària en valencià", ha explicat la directora general, Eva Coscollá.

Les mateixes persones enquestades van considerar molt útils diferents eines que podrien servir per a completar la seua formació: l'atenció telefònica de dubtes, els xats, l'assessorament personalitzat i els models de documentació. Com a conseqüència d'aquests elements detectats s'ha dissenyat el 'Pla d'acompanyament lingüístic per al personal de l'Administració de la Generalitat', amb diferents mesures que garantiran l'aplicació progressiva del Decret d'usos institucionals i administratius publicat aquest dimarts al DOGV i que entrarà en vigor el 23 de novembre de 2017, dia en què s'acompliran 34 anys de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV).

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets