Vila-real aconsegueix l'estabilitat pressupostÓria

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real tancarÓ el 2018 complint la Llei d'estabilitat pressupostÓria i amb uns romanents previstos al voltant dels nou milions d'euros

Diaridelaplana.com - 05/02/2019

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat compte hui de les primeres previsions de liquidació pressupostària que, assenyala, llancen, "per primera vegada, bones notícies". "Malgrat totes les dificultats, els obstacles de la nova llei de contractes del sector públic, haver hagut de fer front a nou milions d'euros en herència del PP i haver hagut d'aprovar el pressupost al juliol, tots els informes indiquen que s'ha fet una gestió excel·lent i, per primer vegada, complim tant el període mitjà de pagament -14 dies-, com la regla de despesa, l'endeutament i l'estabilitat pressupostària", detalla l'alcalde.

Quant als romanents previstos al tancament de l'exercici pressupostari, Benlloch calcula que es fixaran al voltant dels nou milions. Aquesta quantitat es distribuirà principalment a evitar un major endeutament, escometre els projectes de finançament afectat que no han pogut executar-se l'any 2018 per l'escàs període de vigència dels comptes, fer front a factures pendents que no han pogut tramitar-se d'acord amb les noves directrius de la llei de contractes, completar les diferents regidories o l'abonament del 2,25% d'increment salarial dels funcionaris aprovat pel Consell de Ministres a la fi d'any. En concret, aquest concepte suposarà una despesa addicional de 415.246,85 euros. 

Per al pagament de factures que, per adaptació al nou model de pagaments de la llei de contractes, no van poder tramitar-se a temps, es destinaran uns dos milions d'euros aproximadament, que ja s'estan gestionant per al seu pagament immediat, mentre que, segons els càlculs de l'equip de govern, altres tres milions completaran les diferents regidories per a funcionar amb major tranquil·litat fins a final d'any. "Els cinc milions d'euros que hem hagut de pagar del Jurat d'Expropiació de qüestions derivades dels anys de govern del PP, després de buscar acords amb els propietaris, a més dels 4,3 milions del conveni de les dominiques -signat pel PP el 2010 però que també hem hagut de pagar nosaltres, amb un acord amb les religioses que hem d'agrair de nou, en haver estalviat dos milions d'euros a les arques públiques- van motivar retardar al mes de juliol l'aprovació del pressupost, per la qual cosa l'hem tingut en vigor a penes tres mesos. En aquest escàs marge, era legalment impossible poder materialitzar alguns dels projectes previstos de finançament afectat, per la qual cosa aquests projectes, entorn d'altres dos milions, també s'incorporaran en els romanents", argumenta Benlloch. Es tracta d'actuacions com la remodelació dels antics jutjats per a situar-hi dependències municipals. "Aquests projectes es faran; no s'ha perdut ni un euro, simplement era impossible poder executar-los abans del 31 de desembre", puntualitza l'alcalde.

L'altre gran objectiu de l'aplicació de romanents serà la reducció de deute. La idea de l'equip de govern és, en el cas de poder liquidar el pressupost i incorporar els romanents prompte, utilitzar-los per a finançar els 1.527.076 euros dels projectes d'industrialització inclosos en les subvencions de l'Ivace i evitar d'aquesta manera el finançament via préstec avalat pel passat Ple ordinari. "Si tenim els romanents abans que es tramite el préstec, el pagarem amb recursos propis i evitarem així portar l'endeutament al 72%. No volem endeutar-nos més, però nosaltres no ho fem, com ho feia el PP, per capritxos ni per luxes, sinó per a pagar els seus empastres i per a qüestions molt productives per a Vila-real com poden ser aquests projectes de reindustrialització", agrega. "Tenim l'aval tècnic i de la Intervenció que les coses s'estan fent bé. Amb responsabilitat i prudència, estem treballant per a tenir una ciutat amb menys atur, menys deute, més oportunitats i més infraestructures, que ens permeten mirar al futur amb garanties", conclou Benlloch.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets