La Cātedra d'Innovaciķ Cerāmica Ciutat de Vila-real. present a Mālaga

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real ha estat present en el principal fōrum professional i multisectorial per a la transferčncia de coneixement i tecnologia Transfiere, que s'ha celebrat a Mālaga, on s'ha exposat el full de ruta de la Fira Destaca

Diaridelaplana.com - 19/02/2019

El director de la Càtedra Ceràmica, Juan Carda, ha presentat el projecte en l'Open Innovation Area -un espai enfocat a propostes noves, start-ups i grups d'investigació, entre d'altres- i ha aprofitat per a obrir noves relacions amb empreses i entitats convidades a visitar la Fira Destaca en el futur i per a establir col·laboracions amb altres països. En aquesta edició de Transfiere el país convidat ha sigut el Japó. 

Una de les conferències que més ha cridat l'atenció de Carda ha sigut la del doctor Teruo Kishi, titulada "Nous avanços en el camp de la ciència i tecnologia i les seues aplicacions dins de la investigació", amb Josep Piqué com a moderador. Alguns dels aspectes destacables per a Carda són "la política del Japó per a la ciència bàsica i el desenvolupament tecnològic en el període 2016/2020, ja que suposa una inversió de l'1% del seu PIB, la qual cosa, sumat a la inversió privada, arriba fins al 4%". A més, assenyala que "l'enfocament de les polítiques que el doctor Kishi ha presentat es dirigeix principalment al que s'ha anomenat Societat 5.0, fent referència a una sofisticada relació entre l'espai cibernètic i l'espai físic, dominada especialment per la IoT o internet de les coses".

Aquestes polítiques del govern del Japó s'emmarquen dins del 5th Science and Technology Basic Plan, que s'ha presentat com una part d'un pla general i, per tant, una evolució dels anteriors: creació d'un nou sistema d'investigació entre 1996 i 2000, selecció de temes prioritaris i temes per a impulsar entre 2001 i 2010 i un pla estratègic de promoció de la innovació en la ciència i tecnologia del Japó a escala global. Segons Carda, "el plantejament del Japó ens fa veure la necessitat a Espanya d'una planificació a llarg termini que done sentit al treball tan important de les universitats i els centres d'investigació". 

A més de la trobada amb els responsables japonesos, Carda ressalta la importància de les relacions obertes amb la Xarxa Espanyola de Fundacions Universitat Empresa a través del seu president, Antonio Aracil; així com amb la nova vicepresidenta adjunta de Transferència del Coneixement del CSIC, Isabel Masip, o amb el cap del Departament de Piles de Combustible i Integració de Sistemes del Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (Ciemat), Tomás Ayuso, pertanyent al Ministeri de Ciència i Innovació. També destaca el contacte establit amb la Fundació Repsol, el centre tecnològic AITIIP o l'International Nanotechnology Laboratory (INL), que han sigut convidats a visitar la província de la mà de la Càtedra, ja que estan explorant zones d'interés per a establir-se a Espanya. 

Carda destaca la col·laboració activa entre Destaca i l'organització del Fòrum Transfiere i recorda que la Càtedra va ser convidada a formar part del comité organitzador de l'esdeveniment l'any 2016. Un comité encapçalat per Priscila Menéndez, que també destaca l'alta participació del desdejuni-col·loqui Talent Woman by Transfiere & Alastria, en el qual s'ha posat en relleu el paper de la dona en el món de la innovació.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets