El Ple aprova el total suport amb el Pla d'Alzheimer

Vila-real - El Ple ha aprovat una declaració per a mostrar el suport i compromís del consistori amb el Pla Nacional d'Alzheimer i altres Demències

Diaridelaplana.com - 18/12/2019

L'acord assenyala que aquesta malaltia suposa un dels grans reptes als quals s'enfronta la societat ja que "el nombre de pacients a Espanya supera les 700.000 persones i, en 2050, s'estima que el nombre de malalts s'haurà duplicat i s'acostarà als dos milions de persones".

Davant aquesta situació, el Ministeri de Sanitat ha impulsat el Pla Nacional d'Alzheimer i altres Demències 2019-2022, que contempla mesures específiques encaminades a "la sensibilització i transformació de l'entorn amb el propòsit de canviar la visió que la societat té de la malaltia d'Alzheimer". Així mateix, també té entre els seus objectius posar en valor a les persones cuidadores "per a incrementar la seua consideració social i millorar les condicions en les quals exerceixen la seua labor". Impulsar polítiques de promoció de la salut, com l'avanç en el diagnòstic precoç i l'elecció dels tractaments més adequats, i fomentar la investigació, la innovació i el coneixement sobre els factors determinants de la malaltia són unes altres de les prioritats del pla.

Els grups municipals han donat suport de manera unànime a aquestes accions i l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha mostrat la seua satisfacció per l'acord i s'ha felicitat per "tindre a Vila-real un centre de referència per als malalts d'Alzheimer com el centre de dia Molí la Vila" i una associació "potent com AFA".

D'altra banda, la sessió ordinària del mes de desembre també ha aprovat el calendari per a l'elecció dels nous membres del Consell Local de l'Esport per a la legislatura 2019-2023. El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha agraït el treball dels membres de l'anterior Consell i ha explicat que la previsió és que el nou òrgan estiga constituït a partir del mes de febrer "ja que la voluntat d'aquest govern és continuar apostant pel Consell de l'Esport per a col·laborar en els projectes que tenim previstos en 2020 amb l'obertura de noves instal·lacions esportives".

El Ple ha donat llum verda així mateix a la bonificació de l'Impost d'Instal·lacions Construccions i Obres (ICIO) a petició de la Conselleria d'Educació per obres realitzades en els col·legis Botànic Calduch, Carlos Sarthou així com l'IES Francesc Tàrrega.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets