El Ple aprova un pressupost de 47.165.000 euros per a l´any 2020

Vila-real - El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat en sessió extraordinària els comptes municipals de 2020, un pressupost "prudent, responsable i possible"

Diaridelaplana.com - 20/01/2020

El tinent d'alcalde i president de la comissió informativa d'Hisenda, Xus Madrigal, ha defensat un pressupost "de mínims", inferior al de 2019 en prop de 800.000 euros, "que deixa clar que era necessària la pujada de la contribució per a aconseguir el reequilibri i reduir el deute en deu punts" fins al 59,47%.

Els comptes, que han eixit endavant amb el vot a favor de l'equip de govern de PSPV-PSOE i Unides Podem, i el vot en contra dels partits de l'oposició, concentren gran part de l'esforç econòmic municipal en els serveis públics, l'àrea social i la partida de personal. Madrigal ha incidit en què el pressupost, que compta amb tots els informes favorables, s'emmarca en una necessària "contenció" després d'haver pagat ja 45 milions d'euros en "empastres" derivats de "l'herència urbanística del PP" i davant la situació encara d'incertesa de l'urbanisme que, tal com apunta la pròpia viceinterventora municipal en el seu informe, se situa en més de 42 milions d'euros.

En matèria social, Madrigal ha recalcat que "els serveis socials tindran tots els recursos que siguen necessaris" perquè "en un govern progressista ningú es pot quedar arrere" i ha valorat les diferents subvencions a entitats socials així com el 0,7% del pressupost que es destina a ONG. Un altre dels eixos centrals dels comptes de 2020 seran els serveis públics i la continuïtat del model de col·laboració amb l'empresa local, "malgrat les traves a causa de la llei de contractes del PP". En aquest aspecte, destaquen els 2,8 milions de manteniment urbà als quals se sumen prop de cinc milions en neteja i fem.

Les partides d'esports també creixen, concretament un 11%, fins a arribar als 3,6 milions per a continuar apostant per la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport i fer front a l'obertura de noves instal·lacions esportives, com el nou pavelló Campió Llorens o la piscina d'Aquasalut i garantir el manteniment de tots els espais esportius, "amb un total de 76.000 metres quadrats dedicats a l'esport, enfront dels 50.000 metres quadrats que hi havia en 2011", tal com ha explicat l'edil. Els 450.000 euros del servei d'autobús urbà gratuït i els més de 3 milions d'euros de l'aliança amb la societat civil a través de convenis i ajudes són altres eixos del pressupost.

Quant a les inversions, s'han hagut de reduir a mínims, amb 548.000 euros, entre els quals s'inclouen 125.000 euros per a renovar el servei Bicivila't, 99.000 euros per a nous nínxols en el cementeri o 126.000 euros per a seguretat. "Ens agradaria poder invertir més, però ja tenim 18 milions d'euros en projectes en marxa finançats per altres administracions i som conscients que reduir enguany el deute ens permetrà afrontar nous projectes en anys esdevenidors", afegeix.

D'altra banda, el Ple ha aprovat, amb el vot a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, la plantilla pressupostària de 2020, que contempla la reorganització municipal reforçant la plantilla amb perfils tècnics que donen seguretat jurídica i permeten afrontar els reptes de l'administració electrònica, tal com ha explicat el regidor de Personal, Álvaro Escorihuela. Així, es creen 12 noves places de caràcter tècnic amortitzant d'altres vacants, la majoria per jubilació, i es contemplen altres quatre places per a poder obrir les noves instal·lacions esportives. També s'han aprovat els mèrits específics per a cobrir la plaça de secretari/a municipal, en els quals es preval l'especialització en urbanisme i el requisit lingüístic.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets