Caixa Rural presenta diferents jornades per a acostar la diversitat a la ciutadania

Vila-real - Caixa Rural Vila-real, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real i la Universitat Jaume I, inicia aquesta setmana diferents accions dedicades a la diversitat funcional amb l'objectiu de donar a conéixer a la població tant les problemàtiques com els casos de superació d'aquest col·lectiu

Diaridelaplana.com - 04/03/2020

Amb aquest projecte, "la Fundació pretén adquirir un compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible al llarg de tot l'any 2020", tal com assegura el president de Caixa Rural i la seua Fundació, Enric Portalés, el qual ha estat acompanyat per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en la presentació de les jornades. El primer edil s'ha mostrat satisfet per poder continuar amb un programa de formació i inserció laboral que va arrancar l'any passat dirigit a persones amb diversitat funcional. "Tenim una societat sensibilitzada en aquestes qüestions, així i tot considerem molt important donar suport a accions com les que presenta Fundació Caixa Rural". Benlloch ha ressaltat també la gran labor que realitza XiCaEs, el projecte llançat per la Fundació Caixa Rural de suport a 27 xiquets amb capacitats especials i les seues famílies.

Per part seua, el president de Caixa Rural Vila-real ha explicat que el primer semestre el dedicaren a la salut i el benestar, "visibilitzant i acostant el món de la diversitat funcional a la societat a través de diferents accions". El plat fort arribarà de la mà de Pablo Pineda Ferrer, ambaixador de Fundació Adecco i primer llicenciat universitari europeu amb síndrome de Down, qui va obtindre la titulació en una època en la qual la societat era menys inclusiva, convertint-se així en un clar exemple de superació. Pablo Pineda és escriptor, actor, conferenciant i consultor en diversitat. En 2009 va guanyar la Concha de Plata del Festival de cinema de Sant Sebastià per la pel·lícula 'Yo también'. 

Múltiples facetes que el conferenciant donarà a conéixer el divendres, 27 de març, a les 18.30 hores, en la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural i al qual podran assistir totes aquelles persones que s'inscriguen a partir del 5 de març en la web www.fundaciocaixarural.org, fins a completar aforament. Una jornada que estarà dedicada íntegrament a la síndrome de Down, ja que al matí els usuaris del Centre Ocupacional de la Fundació Síndrome de Down de Castelló demostraran tot el seu potencial com a actors i actrius interpretant l'obra de teatre 'Romeo i Julieta' front alumnes de cinqué i sisé de diferents centres educatius de Vila-real.

Un dels objectius pels quals Fundació Caixa Rural realitza aquestes accions és aconseguir que la societat empatitze amb la diversitat funcional. Per això, el dijous 26 de març, a les 19.00 hores, tindrà lloc una taula redona on els ponents relataran el seu dia a dia en què han de superar barreres per a aconseguir els seus objectius. Grans testimoniatges de persones com Ariadna Edo, paralímpica medallista, medalla de bronze en els JJPP de Riu 2016, així com Mari García, síndrome de Marfan i estudiant de grau d'Humanitats i Estudis interculturals de l'UJI.

Així mateix, del 21 al 26 d'abril, a la Casa dels Mundina, els ciutadans podran posar-se a prova participant en el Expocircuit 'Empatitza amb mi', organitzat per Fundació Caixa Rural amb la col·laboració d'ONCE i Acudim. Finalment, Ibán Tripiana, neuropsicòleg clínic i escriptor, realitzarà una conferència sobre 'Dany cerebral adquirit, implicacions familiars, socials i perspectives de futur', el dijous, 23 d'abril, a les 19.00 hores, a la sala de conferències.

Aquest cicle d'accions vinculades a la diversitat funcional arrancarà els dies 4, 5 i 6 de març amb unes jornades formatives organitzades per Fundació Caixa Rural i la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI, dirigides a l'estudiantat amb un perfil psicopedagògic. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets