L'entorn de Sant Pasqual recupera una reixa de l’antic convent

Vila-real - La plaça de Sant Pasqual estrenarà este dijous 17 de maig, festivitat del patró de Vila-real, la reixa recuperada de l’antic convent del Roser, segons ha informat el consistori en un comunicat fet públic

Diaridelaplana.com - 15/05/2012

La col·locació de l’antiga reixa de la Reial Capella, que dijous beneirà el bisbe de la diòcesi, Casimiro López, dins els actes dedicats al patró, respon a l’objectiu de l’Ajuntament de “donar valor afegit al primer recurs turístic de la ciutat i dignificar i ressaltar tot el conjunt de la basílica”, assenyala el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol. Obiol ha donat compte hui de la iniciativa, sorgida de l’Associació de Voluntaris de Sant Pasqual i de l’Associació d’Amics del Pouet de Sant Pasqual i promoguda per l’Ajuntament.

La reixa recuperada, assenyala l’edil, assenta els seus orígens en les primeres etapes de l’antic convent del Roser i tot fa suposar que es tracta d’una obra posterior a l’any 1882, podent tractar-se d’un reixat retirat en 1912 per considerar-lo poc d’acord amb la decoració de l’església. En una fotografia de 1923 pot distingir-se la reixa i com aquesta tanca la porta exterior de la capella de Sant Pasqual. La iconografia del medalló que decora l’enreixat apareix per primera vegada en les estampes gravades per José Beraton (1764) i es popularitza al llarg del segle XIX. Més tard, amb motiu del pelegrinatge nacional de 1897 arran la proclamació de Sant Pasqual Bailon com a patró dels Congressos i Obres Eucarístiques es convertirà en la insígnia tradicional dels devots de Sant Pasqual.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets