Santa Caterina redueix el nombre de parades a 232 amb l'objectiu de prioritzar les més típiques

Vila-real - A poc més d'un mes perquè arribe el Nadal, Vila-real es prepara per a celebrar el 24 de novembre, la seua fira més antiga i de major tradició, la fira de Santa Caterina

Diaridelaplana.com - 20/11/2013

El regidor d'Economia, Pasqual Batalla, explica que enguany el tradicional mercadet prenadalenc ha rebut 407 sol·licituds, xifra que representa un centenar més que en 2012. "Tot i això", puntualitza Batalla, "al final el nombre de llocs serà menor que altres anys perquè continuem apostant per recuperar l'esperit i l'essència més típica i tradicional d'aquesta fira". D'aquesta forma, la Fira de Santa Caterina passarà de les 286 parades que van estar presents en la passada edició a les 232 actuals, "tot donant prioritat a aquells llocs de productes artesanals i originaris d'aquesta fira local com són els dolços, torrons, fruits secs, dàtils, castanyes torraes, figuretes del betlem o joguets tradicionals".

D'aquesta manera, els productes que el visitant podrà trobar en aquesta fira seran, a més de tots aquells articles típics de la decoració relacionada amb el Nadal, tot tipus de peces artesanals i productes "que li donen un major atractiu a aquesta esdeveniment", assenyala el regidor d'Economia i de Tradicions. En concret, la distribució de les parades serà la següent: 81 llocs d'alimentació; 32 parades d'artesania com patchwork, roba elaborada a mà o manualitats; 25 lloc de joguets i altres parades de complements, a més dels 20 llocs d'entitats socials i ONG que, en la seua majoria, estaran a la plaça Major. A més, també hi haurà quatre parades dedicades exclusivament a l'elaboració de betlems i figures i articles que els acompanyen, dues parades de tómbola, "la tan esperada dels xiquets dels ponis" i també la de tir al suro.

"La fira de Santa Caterina s'ha consolidat com una fira comarcal, de les més importants i conegudes de la Comunitat, que desperta cada vegada un major interés entre les persones que vénen a visitar-la i també dels comerciants que volen participar en ella" ha assenyalat el responsable de l'àrea. En aquest sentit, l'edil explica que aproximadament la meitat de les parades (119) són de la província de Castelló, concretament 62 de Vila-real i 57 de municipis veïns com Onda, Benicàssim, Segorbe o Eslida. Hi haurà també 64 parades procedents de la Comunitat i 49 de la resta de l'Estat espanyol.

Per a garantir el normal funcionament del mercadet i la seguretat, un dispositiu especial format per unes 44 persones, entre Policia Local, Protecció Civil, GD'OS, tècnics de Mercats i Creu Roja, s'encarregarà de vigilar i controlar el bon funcionament de l'esdeveniment, "que l'any passat va ser un gran èxit, sense cap tipus d'incidència".

"La Fira de Santa Caterina és una fira molt volguda pels vila-realencs i fins i tot per molta gent de la comarca", ha detallat el responsable d'Economia i Tradicions, qui recorda que, al març de 2011, va ser declarada oficialment Festa d'Interés Turístic Provincial. "A l'origen de la fira es venien, entre d'altres productes, tots aquells derivats de la matança del porc, motiu pel qual ha estat coneguda de manera col·loquial com la fira de la llonganissa. Amb els anys, i amb l'increment del nombre de venedors i dels productes a la venda, durant un temps també seria coneguda com la fira del pito o de la mocadorà", recorda Batalla. "Tot i canviar d'ubicació, de cronologia i fins i tot, de dies de durada al llarg de la història -ara se celebra intensament en un dia-, la Fira de Santa Caterina s'ha pogut conservar i recuperar amb els anys la seua essència i tradició popular", conclou l'edil.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets