Serveis Socials estrena l'Escola de les Emocions, un cicle de xarrades formatives per al benestar

Vila-real - La regidoria inicia dilluns l'Escola de les Emocions, un cicle de xarrades "amb l'objectiu d'ajudar a gestionar millor les nostres emocions i aconseguir el benestar personal"

Diaridelaplana.com - 26/11/2013

Les xarrades serviran també per ajudar les famílies amb menys recursos de la ciutat, ja que a cada assistent se li demana "com a únic requisit" que aporte un quilo d'aliments per cada hora de formació gratuïta rebuda.

"Es tracta d'un projecte que ens agrada, perquè a més de perseguir el benestar emocional dels assistents, s'engloba en la línia de rescatar persones que tant promouen les iniciatives que es duen a terme des de Serveis Socials", explica Àlvaro, que detalla que els beneficiaris de les aportacions seran quatre associacions locals que treballen en l'àmbit social de la ciutat. En concret, Joventut Antoniana, Càritas Interparroquial, Creu Roja i les Conferències de Sant Vicent de Paül són les entitats que conformen la Mesa de Coordinació d'Acció Social, juntament amb Serveis Socials i que han decidit participar en un projecte,"que ve avalat pels grans èxits de la Vall d'Uixó i de Burjassot". Cada mes serà una associació local la receptora dels aliments, començant al novembre per Joventut Antoniana i de forma alterna i consecutiva ho faran la resta d'entitats fins al pròxim mes de juny.

El programa de formació emocional s'iniciarà aquest dilluns i tindrà una periodicitat mensual. El director del projecte, Jonathan Secanella, explica que la xarrada es divideix en dues sessions de dues hores i mitja de durada cadascuna. Per tant, cada participant haurà d'aportar cinc quilos de menjar al mes si vol assistir a les dues classes que hi ha sobre una mateixa temàtica.

"Les xarrades van dirigides a tota la ciutadania i en aquestes es donaran coneixements teòrics i consells útils sobre gestió de les emocions", indica l'artífex de l'Escola de les Emocions. Els temes que es tractaran en les vuit sessions seran l'estrés, l'autoestima, la comunicació assertiva, l'autogestió emocional eficaç, l'autoestima infantil, com enfortir la voluntat en la pràctica d'hàbits saludables, desenvolupar un pensament positiu i com ajudar emocionalment l'adolescent.

Les xarrades s'impartiran a la sala d'actes de Serveis Socials de 18.30 a 21.00 hores. La primera tindrà lloc els dies 25 i 27 de novembre i, amb el títol "Estrès: amic o enemic?", tractarà sobre els principis i les tècniques per a una gestió eficaç de l'estrés.

Per assistir a les xarrades hi ha una inscripció prèvia que es pot fer en la pàgina www.escueladeemociones.com, a través de les entitats col·laboradores o bé mitjançant els comerços patrocinadors. Per poder obtenir més informació sobre les temàtiques i els horaris previstos en l'Escola d'Emocions de Vila-real es pot consultar la pàgina www.escueladeemociones.com.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets