Els més de 40 agents socials de la xarxa IntegrAcció dissenyaran el futur Pla municipal d'integració

Vila-real - Els més de 40 agents socials que han constituït la xarxa d'intervenció social integral seran els encarregats de redactar el pròxim Pla municipal d'integració

Diaridelaplana.com - 29/11/2013

Així ho ha assenyalat el regidor de Cooperació, Solidaritat i Integració, Alejandro Moreno, en el transcurs de la presentació dels resultats d'aquest projecte, que s'ha desenvolupat al llarg de tot l'any a Vila-real.

"L'experiència i els diferents punts de vista que ens poden aportar totes les persones que formen part d'aquesta recent creada xarxa social, ens serà molt útil i beneficiosa per a la preparació d'aquest document i el desenvolupament de polítiques innovadores en matèria d'integració ciutadana", explica el regidor Moreno, qui recorda que la xarxa està formada per professionals procedents de l'educació, sanitat, serveis socials o associacions de veïns, entre d'altres àmbits. "L'objectiu del Pla municipal d'integració és atendre la població d'origen immigrant des dels serveis establerts ja en la nostra ciutat per a la població general, però atenent les necessitats específiques que puguen tenir els ciutadans d'origen estranger", matisa l'edil.

La recentment creada xarxa d'intervenció social, el curs formatiu en gestió de la diversitat i mediació intercultural, el curs de mediació per a pares i mares, així com les activitats de sensibilització i ús d'espais compartits a través de l'oci i la cultura per a fomentar la convivència i la participació dels immigrants són alguns dels resultats del projecte IntegrAcció, que han estat presentats avui. A més, també s'ha donat a conéixer la guia de consulta realitzada per tècnics i professors per a saber els recursos interculturals amb els que compten els centres escolars i s'han lliurat els diplomes a les mares que han realitzat el curs de mediació "per a seguir enfortint la formació dels agents mediadors i millorar la convivència i integració en el municipi".

El projecte IntegrAcció és un projecte cofinançat pel Fons Europeu per a la Integració, a través del Ministeri d'Ocupació, iniciat al gener de 2013 i l'objectiu del qual ha estat desenvolupar en la ciutat un programa d'accions i activitats que tendeixen a afavorir la integració social i participació dels estrangers en el teixit associatiu local. El programa conclou aquest mes a partir de la valoració de les accions realitzades.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets