Hogar, hogar', de Carlos Alonso Ojeda, triomfador de Cineculpable 2013

Vila-real - Una història sobre una relació de parella posada al límit en un búnquer, inspirada en un manual de supervivència en refugis nuclears ha estat la gran guanyadora d´aquest certamen cinematogràfic

Diaridelaplana.com - 02/12/2013

Hogar, hogar, el projecte de fi de carrera de Carlos Alonso Ojeda en l'Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya (ESCAC), ha estat el principal triomfador en la gala final de la 16a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real, celebrada anit a l'Auditori Municipal amb Carlos Areces i Viudos de Lola e Hijos exercint de singulars mestres de cerimònies.

La pel·lícula del jove director gallec, finançada el 2012 a través de micromecenatge, ha rebut les manilles al Millor Curt del Cineculpable 2013 i una dels seus protagonistes, Leticia Dolera (coneguda pels seus papers en cinema i televisió com El otro lado de la cama, [REC]3: Génesis, Al salir de clase o Los Serrano), a la Millor Interpretació Femenina.

L'altre curtmetratge que ha fet doblet entre els 10 premis del palmarés ha estat No hace falta que me lo digas, de Julio Montejo i Manu Montejo, a la Millor Direcció i al Millor Curt Prevenció Comunitària. Es tracta de la primera pel·lícula que emprén aquest tàndem de directors, que fins ara havien treballat com a ajudants de direcció en sèries de televisió i pel·lícules com Mujeres, Hospital Central, Cuéntame cómo pasó, Gran Hotel o No habrá paz para los malvados.

La Millor Interpretació Masculina ha estat per a Javier Godino, per De noche y de pronto. L'actor i cantant madrileny va destacar pel seu paper en la pel·lícula argentina El secreto de sus ojos, guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera el 2010, i també en el musical Hoy no me puedo levantar, de Nacho Cano. La pel·lícula, dirigida per Arantxa Echevarría, era una de les tres que concursaven a Vila-real que estan preseleccionades al Millor Curt de Ficció en els Goya 2014 i també ha estat un dels tres nominats a millor curtmetratge en Cineculpable.

El Premi Manuel Villarreal al Millor Curt Provincial ha recaigut en Miniaturas, dirigit pel nuler Vicente Bonet, que repeteix guardó per segon any consecutiu després de guanyar el 2012 amb el multipremiat Love Wars. Els finalistes en aquesta categoria han estat Mañana no puedo, de David Beltran i Marí, i Un lugar mejor, de Moisés Romera i Marisa Crespo.

Sájara, de Juanan Martínez, ha estat el triat, amb els vots dels assistents a les projeccions durant tota aquesta setmana, com Premi del Públic, mentre que 2'43" ha rebut les manilles al Millor Curt en Valencià (també nominat a Millor Curt), Sucio por fuera, de Leonardo Pérez García, al Millor Curt per la Igualtat de Gènere, i Lágrimas azules, de Carlos Cozar, al Millor Curt de Medi Ambient.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets