El Festival Coral Ciutat de Vila-real omplirà de música nadalenca els carrers i l'Auditori Municipal

Vila-real - El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha presentat el I Festival Coral Ciutat de Vila- real, un certamen que se suma a la xarxa dels festivals que organitza la regidoria

Diaridelaplana.com - 04/12/2013

El festival, que "no hauria estat possible sense l'esforç i el bon saber fer de la Coral Sant Jaume, organitzadora d'aquest esdeveniment", tindrà lloc durant els mesos de desembre i gener i reunirà veus infantils, juvenils i adultes per a interpretar "un ric i variat programa" de temes nadalencs amb diferents estils pels carrers de la ciutat i l'Auditori Municipal. La "cara visible" del Festival Coral Ciutat de Vila-real serà el compositor local Rafael Beltrán, a qui l'Ajuntament té previst dedicar l'any 2014 amb una sèrie d'actes que s'iniciaran en el mes de febrer, durant la Setmana Fundacional, amb el seu nomenament com a Fill Predilecte de Vila-real.

"En el Festival Coral volem donar a conéixer a la ciutadania els diferents estils i expressions que existeixen en relació amb la música coral", explica la presidenta de la Coral Sant Jaume, Amparo Peña, qui anuncia que el dia 22 de desembre se celebrarà la XXI Trobada de Nadal de la Coral Sant Jaume que, en aquesta ocasió i amb motiu d'aquest aniversari, comptarà amb l'Orfeó Gregorio Geal de València, en una actuació que es realitzarà en la basílica de Sant Pasqual.

Per la seua banda, la directora de la Coral Infantil, Rut Bellés, ha afirmat que serà durant els tres primers dissabtes del mes de desembre -els dies 7, 14 i 21- quan es duran a terme diferents concerts de corals infantils de la província de Castelló pels carrers del centre de la ciutat, "ja que hem volgut que les xiquetes i xiquets tinguen en aquest festival el seu protagonisme". En el mes de gener, prendran el relleu les formacions juvenils amb un concert de corals juvenils de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc el dia 4, "amb la finalitat de diversificar l'oferta d'aquest programa i comptar des dels més xicotets fins als majors per a poder arribar al màxim públic possible".

Pel que fa a la gran varietat d'estils i expressions artístiques dels concerts, es demostrarà amb la programació que es durà a terme a l'Auditori Municipal, amb l'actuació el 7 de desembre del cor Carlit Gospel de Barcelona, "un dels més antics de Catalunya format per més de 100 artistes amb un repertori molt animat i una visió sobre el Nadal molt diferent al que estem acostumats". El 14 de desembre, l'actuació del cor rociero la Borriquita de Montoro de Còrdova i l'Associació Cultural Andalusa de Vila-real "oferiran també una àmplia i desconeguda gamma de cançons molt interessants", segons Amparo Peña.
El regidor de Cultura agraeix la labor i l'esforç que ha realitzat la Coral Sant Jaume, "ja que el festival coincideix amb unes dates en les quals les formacions corals estan molt sol·licitades i, malgrat açò, la Coral Sant Jaume ha aconseguit atraure fins a Vila-real uns cors d'alta qualitat". Ibáñez incideix en la importància que tenen aquestes actuacions, principalment aquells concerts que es faran en els carrers de la ciutat "per a ajudar a potenciar el comerç local". Per la seua banda, des de l'organització del festival han volgut agrair també públicament la col·laboració i bona predisposició de la Regidoria de Cultura per a poder dur a terme aquest primer festival coral a la ciutat.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets