Vila-real destinarÓ 40.000 euros a tres entitats socials per a atendre despeses farmacŔutiques

Vila-real - La regidora de Serveis Socials, M˛nica └lvaro, ha anunciat que en 2014 augmentarÓ la dotaciˇ econ˛mica dels convenis que tÚ el consistori amb les entitats socials

Diaridelaplana.com - 11/12/2013

L'actual legislació no inclou que l'Administració local puga ajudar directament les famílies a comprar medicaments ni tampoc avançar cap quantitat econòmica per a poder fer front a la despesa sanitària. "Per aquest motiu", explica Àlvaro, "i fruit de les reunions que mantenim periòdicament amb les associacions locals, hem decidit que la fórmula més adient per a ajudar les persones amb dificultats econòmiques que no poden assumir aquesta compra bàsica i necessària és a través dels convenis que ja tenim".

Aquests 40.000 euros es dividiran de la manera següent: 21.000 euros per a Càritas Interparroquial, 13.000 euros per a Joventut Antoniana i 6.000 euros per a les Conferències de Sant Vicent de Paül. Pel que fa a Creu Roja, l'altra entitat que també estarà inclosa en la iniciativa, l'edil avança que disposarà d'un conveni singular més endavant, "en què apareixerà reflectida la gran tasca que fan per la ciutadania".

"En els últims anys hem anat augmentant considerablement la dotació econòmica destinada a aquestes entitats locals", recorda la regidora, que apunta que l'anterior govern del PP tan sols destinava 9.000 euros a ajudar les associacions, concretament 5.000 euros a Càritas Interparroquial i 4.000 euros a Joventut Antoniana. "L'any 2012, l'aportació a aquestes dues entitats es va incrementar fins a 21.000 euros i el 2013 l'hem tornada a augmentar fins a 22.000 euros", puntulitza Àlvaro.

La responsable de l'àrea afirma que, actualment, totes les entitats socials de la ciutat ja proporcionen en major o menor mesura ajuda per a medicaments entre les famílies que atenen, amb una mitjana de despesa de 150 euros mensuals. "És a dir, cada associació està aportant al voltant de 1.800 euros a l'any per a comprar medicaments bàsics per a les famílies a les quals ajuden, inclosos els casos de xiquets amb malalties respiratòries que necessiten medicaments preventius i algunes vacunes que no entren en el calendari oficial però que prevenen, fins i tot, de meningitis", valora l'edil.

D'altra banda, la regidora avança que la setmana que ve continuarà el programa Alimentació Necessària, amb el repartiment entre les quatre entitats implicades de xecs per a comprar aliments frescos per valor de 6.000 euros. "En un any de creació del programa haurem destinat 24.000 euros a aquesta ajuda directa a les famílies que tan bona acollida té per part de les entitats socials i que volem continuar mantenint l'any que ve", conclou. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets