La programació de Reis de la Joventut Antoniana posa l'accent en el Missatger Reial

Vila-real - El missatger reial de la Joventut Antoniana compleix 50 anys i, amb aquest motiu, l'entitat social ha preparat "un escenari molt especial"

Diaridelaplana.com - 17/12/2013

La visita dels patges tindrà lloc a la plaça Major, "en un acte carregat d'il·lusió però també de solidaritat", tal com ha indicat el secretari de la Joventut Antoniana, Adrián Casabó.

Concretament, serà a les 11.00 hores quan arriben els missatgers per a arreplegar les cartes dels xiquets amb el segell antonià que, juntament amb la resta d'activitats que organitza l'entitat social per a aquestes festes, "serviran per a ajudar les més de 100 famílies que en aquests moments estem atenent a Vila-real", puntualitza Casabó, qui, juntament amb el regidor de Joventut, Xavi Ochando, i l'edil de Tradicions, Pasqual Batalla, han presentat els actes organitzats per a Nadal i Reis.

"Des de les regidories de Joventut i Tradicions, sempre de la mà de la Joventut Antoniana, hem preparat una sèrie d'actes commemoratius que volem que servesquen no només per a celebrar aquest aniversari del missatger reial sinó, sobretot, per a seguir impulsant-lo i reforçant-lo, tenint en compte que a Vila-real el Nadal no només és la festa i la il·lusió de l'arribada dels Reis d'Orient, sinó que, en ser una festa organitzada per una associació com els antonians, permet revertir tot aquest esforç en la importantíssima tasca social que realitza l'entitat al llarg de tot l'any", indica Ochando. Per aquest motiu, el regidor de Joventut recorda que l'Ajuntament ha elevat per tercer any consecutiu el conveni de col·laboració amb Joventut Antoniana fins als 25.000 euros, que es destinen, entre altres despeses, a finançar la celebració de l'ambaixada del missatger reial i la cavalcada dels Reis d'Orient que l'associació organitza des de fa 85 anys en la ciutat.

Per la seua banda, el regidor de Tradicions apunta que, per a aquest 50é aniversari, a més de pins i fermalls de feltre, també s'han preparat unes bossetes per a repartir durant els actes de Nadal i Reis amb les tradicionals casquesi avellanes, elaborades pels forns locals Campos, Jiménez, Ermita i Hernández, enguany també s'uneix El Perolet. Unes bossetes que duen incorporada la lletra del Tirorí Tirorí i la possibilitat de descarregar la cançó a través d'un codi bidi. La programació també compta amb la participació de Xarxa Teatre en diverses activitats, a més de la tradicional cavalcada.

Els actes de Nadal i Reis de la Joventut Antoniana començaran el dia 26 i el mateix dia, a les 18.30 hores, se celebrarà el Pregó de Reis a l'Auditori Municipal a càrrec de M. Carmen Ayet, qui ha estat durant molts anys treballant en l'entitat social. Els dies 2, 3 i 4 de gener els voluntaris de Joventut Antoniana arreplegaran les comandes en el convent dels franciscans perquè la nit del 5 de gener i el dia de Reis, els xiquets de Vila-real puguen tenir els seus regals. El 5 de gener, a partir de les 19.00 hores, tindrà lloc la Cavalcada de Reis, que recorrerà els carrers de Pius XII, la Murà, Tàrrega, Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Raval de Sant Pasqual i carrer Major fins a arribar a l'Ajuntament.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets