El Seafi compleix 10 anys

Vila-real - El Seafi ha celebrat els seus 10 anys d'activitat amb una jornada amb la qual la regidoria de Serveis Socials ha volgut posar en valor tota una dècada de treball "escoltant les famílies i avançant en societat"

Diaridelaplana.com - 18/12/2013

 Al parlament inaugural, la regidora de l'àrea, Mònica Àlvaro, ha recordat la important tasca que el departament ha realitzat des de la seua creació en l'any 2003 i ha lamentat que, "de seguir endavant l'actual Llei de Reforma de l'Administració Local, en tràmit al Senat, quedaran òrfenes moltes de les famílies a les quals hui en dia estem ajudant a través de serveis com el Seafi". 

"Aquests últims anys estan sent molt durs per al departament, amb una mitjana de 140 famílies ateses cada any, que acudeixen a nosaltres davant l'enduriment de la crisi econòmica", valora Álvaro, qui lamenta les "fortes retallades" que ha sofert el servei per part de la Conselleria de Benestar Social, tant en l'àmbit municipal com en tota la Comunitat Valenciana, amb tancaments d'oficines en tot el territori. Malgrat aquestes dificultats, assenyala la regidora, el Seafi de Vila-real "no ha deixat de prestar servei ni un sol dia". De fet, puntualitza l'edil, l'equip de govern ha reforçat la seua aposta per l'atenció a les famílies i, en l'última reestructuració de l'executiu local, "la família ha passat per primera vegada a ser vital en l'estructura dels Serveis Socials amb un departament propi, perquè pensem que no es pot ser societat i avançar si no es té en compte a la família". 

Àlvaro ha volgut destacar l'esforç dels tècnics i personal del departament i també el de l'exregidora Teresa Andrés, que va posar en marxa el servei en l'any 2003. Hui, 10 anys després, "el Seafi de Vila-real és un referent en ajuda a les persones en situació de vulnerabilitat", apunta la regidora. Entre els serveis que presta el departament, amb el centre de menors Espardenyers com a referència, es troben l'atenció del Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, la mediació en casos de ruptures familiars amb fills que han presenciat escenes de violència de gènere, orientació per a joves, acolliment familiar o participació en Escoles de Mares i Pares, a més d'orientació, teràpia i assessorament psicoeducatiu de famílies. "I tot això de forma anònima i privada, sense medalles, sense grans reconeixements, però amb un somriure en la boca quan el fruit del treball assegura el pervenir de les famílies", assenyala la responsable de Serveis Socials. "Han estat 10 anys escoltant les famílies, avançant amb elles, 10 anys de persones que cuiden de persones. I a més de tot això, tenim plans, futur i ganes de continuar endavant 10 anys més i tots els que seguen necessaris", conclou Àlvaro. 

La jornada 10 anys de Seafi Escoltem famílies, avancem junts ha comptat també amb la participació del primer tinent d'alcalde, Pasqual Batalla, i la directora territorial de la Conselleria de Benestar Social, Pilar Badenes. A la commemoració s'han impartit dues ponències i una taula redona sobre els serveis del Seafi, així com una visita a les instal·lacions del carrer Assumpció. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets