El pressupost reforša un 30% l'Órea econ˛mica i suma 2,2 milions en suport a l'ocupaciˇ i l'economia

Vila-real - El pressupost de 2014, aprovat pel Ple municipal, tindrÓ un marcat carÓcter social i de suport a l'ocupaciˇ, segons ha destacat el regidor d┤Economia, Pasqual Batalla

Diaridelaplana.com - 07/01/2014

El regidor d'Economia, Pasqual Batalla, ha valorat els comptes de l'exercici i ha destacat la seua vocació dinamitzadora de l'economia local a través de diferents partides que, "de manera transversal", superen els 2,2 milions d'euros. En concret, les partides directament vinculades a l'àrea d'Economia (mercats, desenvolupament empresarial, projectes europeus o foment de l'ocupació) experimentaran un increment del 30% respecte a l'any passat, a la qual cosa se sumen les previsions d'altres àrees relacionades amb l'activitat econòmica com Turisme, Innovació o Serveis Públics, a través dels diferents plans d'obres i la contractació de xicotetes empreses locals.

"El pressupost de 2014 és un pressupost real, perquè l'hem fet tenint en compte la situació econòmica de l'Ajuntament i el llast del deute heretat del govern local anterior, i és també un pressupost històric, perquè per primera vegada hem abaixat l'impost de la contribució a tots els vila-realencs", incideix el regidor d'Economia. "Però és també un pressupost de futur, que incrementa la inversió, i fet pensant en les persones i en les dues realitats més greus a les quals avui dia hem de fer front: la necessitat de suport social, i per això incrementem en 300.000 euros l'ajuda a les entitats socials i a més de 450.000 euros l'ajuda a les famílies; i la urgència de fer front al problema de l'atur", assenyala Batalla.

Amb aquest objectiu, els comptes municipals de 2014 "són un pressupost de foment de l'ocupació i ho són, a més, d'una manera transversal, perquè en aquest govern treballem en equip i amb l'objectiu comú de fer front a l'atur des de tots els àmbits possibles". En aquesta línia, Batalla ha detallat algunes de les previsions dels departaments directament adscrits a l'àrea d'Economia, que arriben als 573.433 euros destinats, entre d'altres qüestions, a iniciatives com les ajudes a emprenedors, que s'incrementen fins als 30.000 euros, a més de 97.895 euros de subvencions a empreses, 35.000 euros destinats al conveni anual de col·laboració amb el Viver d'Empreses i uns altres 35.000 euros per a diferents accions formatives, en la línia dels tallers de millora de l'ocupabilitat, orientació laboral i foment de l'emprenedoria d'ARA-Treball, dels quals el 2013 s'han beneficiat més de 500 persones.

De totes les partides d'Economia, el primer tinent d'alcalde destaca sobretot el capítol de foment de l'ocupació, que s'ha vist incrementat en un 125% respecte a la quantitat consignada el 2013 i superarà enguany els 212.000 euros. "Creiem que és una quantitat important però no és suficient i per això volem que es veja incrementada amb els 258.750 euros que no han pogut utilitzar-se del Pla d'ocupació conjunt", assenyala Batalla. Sobre això, el responsable d'Economia reitera l'exigència del consistori perquè les quantitats que no han pogut assignar-se a ajudes directes a la contractació "es queden a Vila-real per a dedicar-les a la creació de llocs de treball". Per a això, Batalla reclama tant a la Generalitat com a la Diputació que els 86.250 euros corresponents a cada administració puguen destinar-se per a l'objectiu per al qual van ser consignades.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets