El segon curs d'agricultura ecol˛gica convertirÓ Vila-real en referent

Vila-real - DesprÚs de l'Ŕxit aconseguit en el primer curs d'agricultura ecol˛gica, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat la segona ediciˇ del curs

Diaridelaplana.com - 09/01/2014

"L'objectiu del curs és aconseguir futurs militants de l'agricultura ecològica tant des d'un punt de vista formatiu com intentar ajudar a generar una oportunitat laboral per a l'autoocupació", indica l'edil, qui destaca a més la intenció de la regidoria de "convertir Vila-real en un lloc de referència en l'àmbit provincial i comarcal en matèria ecològica".

La segona edició del curs d'agricultura ecològica presenta entre les seues novetats descomptes de fins al 50% "per a totes aquelles persones amb dificultats econòmiques, com poden ser aturats, joves o jubilats", detalla el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, l'entitat que, juntament amb l'Ajuntament, col·labora en l'organització d'aquest segon curs que porta a terme l'associació Temps de Sembra. A més, també s'han ampliat el nombre de places, des de les 20 de la primera edició fins a les 25 d'enguany, i s'han reservat llocs per a les persones que formen part de l'associació d'aturats Adavi de Vila-real.

Per la seua banda, el director del curs i membre de Temps de Sembra, Pepe Barrachina, explica que d'un total de 15 persones que van seguir les pràctiques durant tot el curs en la passada edició, aproximadament entre 10 i 11 ja tenen el seu hort biològic i "en concret dos d'ells han pogut posar en marxa una iniciativa econòmica a partir dels coneixements obtinguts". A més, en finalitzar el curs, l'associació Temps de Sembra realitza un assessorament continuat amb els participants "per a ajudar-los en tot allò referent a les seues pròpies explotacions agrícoles".

El segon curs d'agricultura ecològica s'iniciarà dimarts que ve, 14 de gener, a les 19.00 hores, a la Fundació Caixa Rural on tindran lloc, cada dimarts, les sessions teòriques. Pel que fa a les pràctiques, es duran a terme els dissabtes al matí en els horts corresponents. La intenció de la Regidoria de Territori també és programar activitats complementàries i conferències durant el curs per a aprofundir en la formació en matèria ecològica i per a la clausura del curs es preveu comptar "amb una figura de primer nivell" com l'escriptor i pioner en agricultura ecològica Mariano Bueno, qui va participar l'any passat en la primera edició. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets