La commemoració de la Crema de la ciutat de 1706 ret homenatge als vila-realencs socarrats

Vila-real - El regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, ha presentat els actes commemoratius

Diaridelaplana.com - 10/01/2014

"Es tracta d'uns fets d'una importància extraordinària i de notable impacte", explica el regidor, per a qui "és important fer-los cada any més presents en la memòria dels ciutadans". Per aquest motiu, Batalla ha agraït a les dues entitats convocants, Acció Cultural del País Valencià i l'associació cultural Socarrats, la rellevància que han sabut donar-li a la commemoració.

Per la seua part, Toni Royo, des d'Acció Cultural, recorda que fa 20 anys es va començar a commemorar un dels fets més importants de la història de Vila-real i que "el coneixement i la informació d'aquests fets ha anat augmentant gràcies a la realització de treballs d'investigació sobre el tema".

El president de Socarrats, Fermín Font, lamenta els "passos enrere que s'estan donant al País Valencià, com el tancament de RTVV", per la qual cosa, apunta, "s'ha de fer una mirada a la memòria, per agafar impuls i no tornar a cometre les mateixes errades". "La commemoració dels fets del 12 de gener de 1706 és un dels actes principals de l'associació Socarrats des de fa més de 20 anys, primer amb poca gent, però els últims anys s'hi han sumat nombrosos participants", afegeix. Font també ha anunciat el nomenament com a Socarrat Major d'enguany del grup musical Obrint Pas, de qui es parlarà en la conferència organitzada el 24 de gener amb Josep Vicent Frechina.

La marxa commemorativa eixirà dissabte a les 18.00 hores de la seu de l'associació cultural Socarrats, passarà per davant del Casal Jaume I i avançarà cap a la plaça Major per acabar a la torre Motxa, on tindran lloc els parlaments i l'ofrena als vila-realencs i vila-realenques. L'acte, en el qual tant Batalla com Royo i Font han animat els veïns a participar, comptarà també amb la participació dels Micalets del Regne de València.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets