Vila-real celebrarÓ divendres la festivitat de Sant Antoni amb el repartiment de 4.500 rotllos

Vila-real - La matxÓ de Sant Antoni se celebrarÓ divendres que ve, 17 de gener.

Diaridelaplana.com - 14/01/2014

La Congregació dels Lluïsos ha decidit enguany traslladar la tradicional benedicció dels animals al mateix dia de la festivitat del sant i no el dia anterior com era habitual "per problemes logístics", segons ha indicat el president del col·lectiu, David Marenyà.

La Matxà, que en aquesta edició celebrarà 41 anys des que l'associació va recuperar la festa, començarà el divendres a les 19.30 hores amb la concentració en l'avinguda la Murà, des d'on partirà la desfilada dels animals. A partir d'aquesta hora, s'iniciarà la benedicció dels animals participants i començarà el recorregut per les avingudes Murà, Pius XII, Cardenal Tarancón, raval del Carme, Major Sant Doménech, plaça Major, plaça de la Vila, Major Sant Jaume, Pere III i, de tornada, per la Murà fins a arribar al local social dels Lluïsos, on es procedirà al repartiment dels rotllos. Per a aquesta edició, la regidoria de Joventut, dirigida per l'edil Xavi Ochando, ha encarregat, 4.500 rotllets, 500 més que l'any passat "en celebrar-se enguany a les portes del cap de setmana i esperar major afluència de gent", indica Marenyà, qui afegeix que, durant el trajecte que fan els animals, el forn de Garrofa oferirà als participants rotllets d'anís així como gotets de mistela "per agafar forces".

Prèviament, el mateix divendres 17 de gener, a partir de les 13.00 hores, tindrà lloc en l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia la tradicional missa i repartiment de panets beneïts. En total es repartiran 1.200 panets, dels quals 200 seran elaborats també sense gluten. A més del repartiment de panets a l'ermita, una part d'ells es portaran com cada any a les residències d'ancians i la comunitat de les monges clarisses.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets