Comenša a emetre RÓdiojove, una emissora de rÓdio per internet impulsada per l'Espai Jove

Vila-real - Des de hui mateix ha comenšat a emetre RÓdiojove, una nova emissora de rÓdio per internet, impulsada per l'Espai Jove, que donarÓ veu als joves de la ciutat

Diaridelaplana.com - 21/01/2014

Així ho ha explicat el regidor de Joventut, Xavi Ochando, qui, amb Jose Cabanes, impulsor d'aquest projecte, ha presentat aquest matí la programació de la nova emissora, que s'anirà ampliant en funció dels programes que es vagen dissenyant gràcies a la participació dels joves.

"L'objectiu d'aquest nou canal de comunicació és fer que tots aquells projectes que fan els joves de la ciutat puguen arribar directament a les cases de Vila-real, tant les activitats de l'Espai Jove com les protagonitzades per les entitats cíviques de la ciutat", explica Ochando, qui recorda que, "al llarg d'aquests anys, hem estat treballat perquè els joves s'acostaren fins a l'Espai Jove; posteriorment, s'han convertit en els protagonistes de la nostra programació i, ara, volem que els seus interessos i idees siguen escoltades a través de la ràdio".

Per aquest motiu, la nova emissora servirà no solament per a difondre i promocionar el treball que els grups de música locals o les entitats cíviques estan duent a terme sinó també perquè "altres joves puguen incorporar-se a aquest projecte i mostrar públicament les seues inquietuds a través de la música, programes culturals o qualsevol format en el qual puguen expressar la seua opinió sobre diferents temes i situacions que els afecten o interessen".

A més, amb la intenció de poder ajudar a tots aquells joves que volen descobrir com és i com funciona la ràdio, la Regidoria de Joventut ha programat cinc tallers formatius i conferències que aportaran coneixements tècnics de la programació, la producció i l'edició radiofònica, que vénen a ser una continuïtat dels cursos Practica i explica, sobre la ràdio i la televisió, ja contemplats en l'anterior programació de Joventut. En aquest sentit, Jose Cabanes avança que durant els mesos de febrer i març es realitzaran diferents tallers per a aprendre a ser discjòqueis, com organitzar festivals, la producció de ràdio o com aprendre a "vendre la teua pròpia música".

Cabanes recorda que Ràdiojove es va començar a gestar fa dos anys, i després d'una primeres "proves experimentals i una miqueta accidentals, per fi s'ha fet realitat". El jove ha agraït a la regidoria de Joventut la implicació en aquest projecte, en cedir-los un local (en el camí d'Artana, polígon industrial Bapi, nau 3), a més de l'equip i material perquè els joves puguen fer els seus programes en directe.

De moment, la plantilla de la nova emissora està formada per 10 joves responsables de programes com L'hora prohibida, Radio Red Candy's, Vinility Sessions, Club de la Indignació, Otokultura, Ruta 66 o Esports Vila, "amb el qual es donaran a conéixer els resultats de partits de futbol jugats per alevins o juvenils que no tenen cabuda en altres mitjans". "El gran avantatge de Ràdiojove és la llibertat creativa a l'hora de fer la programació ja que no depèn d'interessos comercials ni polítics", afegeix Cabanes qui avança també que el nou mitjà de comunicació "també pot convertir-se en una pedrera de futurs locutors de ràdio". 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets