El Ple aprova definitivament el pressupost municipal de 2014

Vila-real - Uns comptes que ascendeixen a 43.141.000 euros i que entraran en vigor dijous que ve, 30 de gener, una vegada que es publique l'acord en el BOP

Diaridelaplana.com - 28/01/2014

El regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, explica que "la desestimació per part de l'executiu a les al·legacions presentades al pressupost respón a la defensa dels interessos de Vila-real". En aquest sentit, el també portaveu de l'equip de govern ha destacat la necessitat que el pressupost municipal "entre en vigor com més prompte millor per a poder atendre les inversions previstes, no retardar per més temps els convenis i poder assistir a les entitats socials que treballen en la ciutat".

A més, Serralvo recorda "la importància que té reduir el període de pagament als proveïdors per a ajudar a les xicotetes i mitjanes empreses, especialment locals, en la seua solvència econòmica i el seu futur més immediat". En aquest mateix sentit, afirma que "es tracta d'un pressupost responsable i, per tant, resultaria imprudent fer una consignació pressupostària de quanties econòmiques de dubtosa exigibilitat durant l'any 2014 com planteja el PP, d'acord amb els antecedents i informes dels diferents departaments municipals".

D'altra banda, durant la sessió d'avui també s'ha aprovat per unanimitat l'agermanament de Vila-real amb la ciutat italiana de Sacile. La proposta, presentada pel regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla, acorda l'agermanament d'ambdues ciutats "en les quals existeixen lligams d'unió i coneixement que permeten facilitar l'enteniment mutu". L'agermanament amb Sacile, afegeix l'edil, significarà la promoció de les activitats culturals, esportives, turístiques i econòmiques de la ciutat. Per aquest motiu, s'organitzaran i duran a terme intercanvis a partir de mostres artístiques, competicions esportives, jornades de convivència o programes d'excursions turístiques, "amb la finalitat de millorar les relacions econòmiques entre els seus habitants, prestant especial atenció al foment i coneixement de la indústria, agricultura i el comerç de cada localitat". A més de Sacile, Vila-real està agermanada amb Michalovce, Vilanova i la Geltrú i Borriana.

També ha estat aprovada en el Ple la proposta del regidor de Joventut, Xavi Ochando, per a retirar del projecte de Llei de racionalització del sector públic la supressió del Consell de la Joventut d'Espanya. "En un context com l'actual i en el qual el Govern central ha de prioritzar en la seua agenda la lluita contra la desocupació juvenil i el futur de tota una generació, es fa més necessària que mai l'existència d'una plataforma independent que done veu als joves per a defensar els seus interessos i que, al seu torn, siguen representants en altres plataformes juvenils d'àmbit internacional tan importants com el Fòrum Europeu de la Joventut" defensa Ochando.

El nomenament de Paula Rico Manrique com a reina de les festes i Carmen Maria Folch, Belén Héctor, Marina Mata i Myriam Sánchez com a dames de la ciutat ha estat un altre dels punts del Ple. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets