Recuperat el projecte del pavelló Melilla per integrar-lo en el disseny de futura ciutat esportiva

Vila-real - El Barri del Progrés disposarà abans de final d´any d'un nou pavelló poliesportiu

Diaridelaplana.com - 29/01/2014

L'alcalde, José Benlloch, ha anunciat que els serveis municipals han començat ja a redactar un nou projecte per al pavelló Melilla, que es construirà amb els 952.000 restants del Pla Confiança de la Generalitat. D'aquesta manera, l'equip de govern recupera el projecte del pavelló, que va quedar paralitzat pels impagaments del Consell i l'abandonament de l'empresa adjudicatària, després d'estudiar i descartar les actuacions plantejades com a alternativa.

La construcció del pavelló Melilla va ser un dels projectes inclosos inicialment en el Pla d'Inversió Productiva en Municipis de la Generalitat. No obstant això, les característiques tècniques de l'actuació i els impagaments del Consell a l'empresa adjudicatària van motivar l'abandonament de les obres, deixant el barri del Progrés "sense el poliesportiu i sense el jardí que hi havia abans al seu lloc", lamenta Benlloch. En aquesta línia, l'alcalde recorda que "després d'una lluita molt dura amb l'empresa, vam aconseguir arribar a un acord perquè renunciara al projecte sense rebre cap indemnització per part de l'Ajuntament".

Després d'aquesta renúncia i, en virtut de la llei aprovada el 27 de desembre de 2012 que autoritzava la pròrroga i la modificació dels projectes del Pla Confiança, l'equip de govern va plantejar la possibilitat de destinar els diners restants d'aquest programa als projectes d'insonorització del Casal de Festes i urbanització de l'entorn del Molí la Vila, l'execució dels quals en el marc del pla autonòmic s'ha demostrat finalment inviable. "Ens hem trobat amb dos problemes principals", explica l'alcalde, "tant de contingut, ja que els dos projectes superen la quantitat disponible, com de forma, ja que el decret que desenvolupa la possibilitat de modificar les actuacions del Pla Confiança, que no es va publicar fins al 30 de juny de 2013, especifica que no es poden canviar els projectes que ja hagueren començat i, en el cas del pavelló Melilla, ja hi havia alguna certificació d'obra, encara que fóra menuda". "Hem intentat negociar amb la Generalitat fins a l'últim moment, però finalment ha estat impossible", lamenta.

"Per totes aquestes qüestions, hem decidit reprendre el pavelló poliesportiu de Melilla, però no com es va plantejar en la passada legislatura com un més dels empastres del Partit Popular, sinó amb un projecte adequat a les necessitats de la ciutat i del barri i, sobretot, emmarcat en el gran projecte que tenim per a Vila-real com a ciutat de l'esport i la salut", avança Benlloch. De fet, puntualitza, el poliesportiu de Melilla es construirà a una distància de tan sols 380 metres de la futura Ciutat Esportiva de la Bassa d'Insa i formarà part, juntament amb els nous camps de futbol i zones d'atletisme previstes, el Centre de Tecnificació Esportiva, el circuit de workout i la Ciutat Esportiva del Villarrreal d'una illa dedicada a l'esport que es configurarà en el futur com "la millor ciutat esportiva del país".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets