La societat civil tornarÓ a ser protagonista en el 740Ú aniversari de la fundaciˇ

Vila-real - Vila-real celebrarÓ aquest mes de febrer el 740Ú aniversari de la fundaciˇ de la ciutat. Per aquest motiu, l'Ajuntament, a travÚs de les regidories de Tradicions i Cultura, ha preparat diferents activitats commemoratives en els quals la societat civil tornarÓ a ser "l'autŔntica" protagonista.

Diaridelaplana.com - 31/01/2014

La Fira Medieval, que se celebrarà el cap de setmana del 7, 8 i 9 de febrer als voltants de la basílica de Sant Pasqual, obrirà els actes fundacionals amb una edició en la qual, tal com explica el regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla, "es potenciaran, principalment, aquelles activitats dirigides als més xicotets perquè coneguen a partir de les atraccions que recreen l'època una part de la història".

Per a això s'han programat tallers d'elaboració de pa amb forn de llenya, ceràmica o el picapedrer. Una altra de les novetats d'enguany serà el campament medieval participatiu, el trenet o l'exhibició d'una ballesta i una catapulta, així com demostracions d'oficis i parades de tot tipus d'artesania, productes d'alimentació i restauració, "amb una cuidada ambientació d'època que tornaran a submergir-nos, un any més, en els anys en què el rei Jaume I va atorgar a Vila-real la Carta Pobla". També s'han programat una gran varietat d'espectacles d'ambientació medieval en forma de música, foc i dansa que, cada nit de 22.30 hores a 24.00 hores, tancaran la fira amb un concert.

El dia 20 tindrà lloc la XI Mostra de Cuina Medieval, que convoca cada any, amb la col·laboració de Turisme i Tradicions, l'Associació Gastronòmica de Vila-real en el restaurant Cal Dimoni. Enguany el menú del sopar medieval està inspirat en la sèrie de televisió Game of Thrones, basada en la novel·la de George R. R Martin. En ella se servirà com a primer plat sopa de llentilles, de segon peix, hi haurà pastís de carn de porc i vedella cuinat amb ceba i poma i el menú acabarà amb un bescuit de llimona i les clàssiques llesquetes amb ou. L'edil anima els vila-realencs a participar d'aquest sopar, que manté el mateix preu que en edicions anteriors de 25 euros per plaça.

Prèviament al sopar medieval, la vesprada del 20 febrer, tindrà lloc un dels actes més significatius de les festes fundacionals i que "més hem dignificat en els últims anys". El regidor de Cultura es refereix en aquests termes al lliurament del premi del Certamen Literari Ciutat de Vila-real, que enguany recaurà en l'obra presentada per Domènec Marzà, Mester d'amor, qui rebrà també una estatueta realitzada per l'escultor local Arturo Doñate. En l'acte també es presentarà la nova campanya 'El nom és Vila-real', quee compta amb la participació de l'humorista gràfic Quique i, l'endemà, es presentarà el llibre Temps difícils, de l'historiador Pascual Mezquita, que forma part de la primera activitat del departament del Memorial Democràtic en 2014.

Els actes centrals fundacionals tindran lloc el diumenge 23 de febrer amb la lectura de la Carta Pobla a càrrec de l'escriptor Josep Usó i l'ofrena al monument dedicat al rei Jaume I. Un acte que comptarà amb la presència dels quatre gegants de la ciutat, l'associació de Dolçainers i Tabaleters El Trull i els Cavallers de la Conquesta, a més de les associacions i col·lectius de la ciutat. A continuació tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels Premis 20 de Febrer, que reconeixeran la trajectòria de l'esportista Héctor Font, el catedràtic de Dret Públic per la Universitat de València Manuel Ortells, el Centre Excursionista de Vila-real, l'institut Broch i Llop i els voluntaris de Protecció Civil, aixío com una menció d'honor per a Onofre Flores.

L'acte d'homenatge a la reina i les dames de la ciutat de 2013 el mateix diumenge 23 tancarà els actes en commemoració al 740é aniversari de la fundació de la ciutat. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets