Moliner uneix en CEVISAMA Castelló, l’Alcora, Onda i Vila-real per a continuar avançant

Vila-real - Per primera vegada en la història, les principals ciutats productores de ceràmica acudeixen juntes, i sota el paraigua de la diputació, a CEVISAMA

Diaridelaplana.com - 04/02/2014

Sumem tres segles d’aprenentatge per a desenvolupar les millors tècniques de fabricació, de coneixement i talent que han passat de generació a generació per a oferir al mercat el millor producte del món”.

Així s’ha expressat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en la compareixença que ha seguit a la reunió amb les alcaldies de les ciutats que han decidit unir-se al projecte conjunt de la institució provincial en CEVISAMA, on se’ls ha presentat tant l’estand com el lema ‘300 anys d’innovació ceràmica’ i s’ha consensuat el programa. Es repeteix així la fórmula de l’estand supramunicipal que en l’edició de l’any passat va comportar excel·lents resultats, amb la novetat de comptar amb la incorporació de Vila-real.

“El nostre estand serà l’estand de la província, el punt de trobada d’entitats, empresariat i professionals durant tota la fira, donant a conèixer tant la nostra oferta patrimonial, com els nostres museus, història o el Centre de Documentació Ceràmica de la Diputació, com la nostra aposta per l’I+D’i a través d’eines per a millorar la competitivitat, com Solconcer o Vigilancer, i foment del coneixement, a través de certàmens com el Premi de Ceràmica d’Onda, el Concurs Internacional de l’Alcora, o la Càtedra d’Innovació Ceràmica de Vila-real”, ha apuntat Moliner.

Objectiu compartit

El president provincial també ha assenyalat que “l’objectiu d’aquesta Diputació, dels municipis i de l’empresariat és compartit, perquè junts treballem per convertir el centre neuràlgic de la producció del taulellet espanyola, com és Castelló, en la principal font de coneixement, innovació i competitivitat de la ceràmica a nivell mundial. Avui ens posem d’acord cinc institucions per a posar tota la nostra capacitat i instruments a disposició d’aquest sector que tant ens ha donat i ens tornarà a donar”.

Finalment, Javier Moliner ha incidit en la necessitat de “sumar tota la nostra capacitat institucional perquè els interessos particulars deixen pas a l’interès col·lectiu i, així, arribar al punt més pròxim possible dels interessos de la gent de Castelló”.

En la reunió liderada per Moliner ha participat l’alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, el d’Onda, Salvador Aguilella, el de Vila-real, José Benlloch, i l’alcaldessa de l’Alcora, Merche Mallol, a més del diputat de Promoció Econòmica, Vicent Sales, i representants dels instituts ceràmics.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets