Vila-real garanteix l'accés a la cultura amb un abonament "més social"

Vila-real - El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha presentat el nou abonament de les arts escèniques, "encara més social i amb més bonificacions per a poder garantir l'accés a la cultura a tota la ciutadania de Vila-real"

Diaridelaplana.com - 05/02/2014

En aquest nou abonament, Cultura posa a disposició dels vila-realencs, de març a juny, quatre espectacles de qualitat amb un cost global de 30 euros, enfront els 48 que suposaria adquirir les entrades per separat. "Davant les retallades constants del PP en matèria cultural i la pujada de l'IVA, aquest departament continua aplicant unes mesures d'abaratiment que permeten l'entrada als espectacles a totes les persones", incideix Ibáñez. El termini per a la renovació dels abonaments comença el dimecres, 5 de febrer, mentre que les noves inscripcions es tramitaran del 18 al 25 de febrer.

Entre les mesures impulsades pel consistori per a facilitar l'accés de tota la ciutadania a la programació de l'abonament, destaca, una edició més, la butaca social, que garanteix l'entrada gratuïta a les víctimes de violència de gènere i les persones incloses en algun programa de Serveis Socials. A més, l'abonament continuarà mantenint, i fins i tot, ampliant els descomptes, bonificacions i ajudes "perquè qualsevol vila-realenc puga anar a veure una obra de teatre i gaudir de qualsevol tipus d'espectacle independentment dels seus recursos econòmics". Entre les persones a les quals se'ls aplicaran les tarifes reduïdes estan els joves, majors de 65 anys, desocupats de llarga durada, discapacitats amb un grau igual o superior al 33%, així com els alumnes de l'Escola Municipal de Teatre i Dansa i estudiants del batxillerat d'Arts Escèniques.

"La cultura ha d'entendre's com una transmissora de valors, transformació social, crítica i reflexió i, també com una oportunitat per a alleujar els problemes actuals", valora Ibáñez. "Tots aquests motius", afegeix, "justifiquen la posada en marxa no solament d'aquest tipus de facilitats, sinó el fet d'ampliar-les perquè l'abonament estiga a l'abast de més persones".

La programació de març a juny compta amb quatre espectacles "molt diferents entre si", dos en castellà i dos en valencià, en els quals estarà present la comèdia, el drama, la crítica social i els clàssics, amb actors de la talla de Carles Alberola, Mario Gas, Tristán Ulloa, Sergio Peris-Mencheta o Pep Ricart. L'obra que tancarà el nou abonament serà Don Juan de Tirso de Molina, produïda pel Centre Dramàtic Vila-real, "un centre que bé podria anomenar-se el Pla d'ocupació cultural de l'Ajuntament de Vila-real, ja que gràcies a ell i durant sis mesos els artistes i les persones relacionades amb el món de l'espectacle tenen treball en la nostra localitat", destaca l'edil.

A partir del pròxim dimecres, 5 de febrer, i fins al 14 de febrer es podran realitzar les renovacions de l'abonament en horari de dilluns a divendres, de 9.30 a 14.00 hores i els dimecres, de 16.00 a 19.00 hores. Pel que fa als nous abonats, es podran adquirir des del 18 al 25 de febrer en el mateix horari i també a l'Auditori Municipal.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets