El servei municipal de bicicletes Bicivila't incorpora 116 usuaris i supera els 4.500 préstecs el 20

Vila-real - El servei de préstecs de bicicletes Bicivila't guanya cada any més adeptes a Vila-real. Així ho ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat, Xus Sempere

Diaridelaplana.com - 11/02/2014

En concret, les estadístiques demostren que va haver una mitjana de set préstecs per usuari durant el 2012 i de vuit en el 2013. El mes d'octubre, amb un total de 618 préstecs, és el mes amb major demanda d'aquest servei per part dels usuaris, seguit de juliol, amb 460, i setembre, amb 442 préstecs. Per la seua banda, desembre (288) i gener (215) són els mesos que van acumular menys préstecs.

Pel que fa als nous usuaris, també és octubre el mes amb el major nombre d'inscrits, amb un total de 25 usuaris, seguit de febrer (17) i abril (14). El mes amb menor afluència va ser desembre, amb tan sols una inscripció a un servei que és gratuït i que actualment compta amb 596 usuaris.

"Ara el creixement és més lent perquè els veïns ja coneixen Bicivila't i s'inscriuen a mesura que ho necessiten, encara que estem molt satisfets amb el resultat de 2013 tant amb el nombre d'usuaris com de préstecs", assenyala Sempere. Amb l'objectiu de seguir promovent l'ús de la bicicleta en la ciutat, el Departament de Sostenibilitat acaba de renovar la imatge del servei i de les bases aparcabicicletes. Amb una informació actualitzada del servei, el nou disseny "més atractiu i amable", incorpora uns vinils decoratius que s'inicien amb la frase 'Bicivila't per a...' seguida de 'Passejar per l'ermita', 'Fer una visita a uns amics', 'Apropar-te al parc' o 'Anar a l'institut', entre d'altres, "amb l'objectiu de trencar amb el tòpic que la bici s'usa solament per a realitzar esport i amb la intenció de convertir-la en un dels principals mitjans de transport en la ciutat perquè és més sostenible, barat i saludable", valora Sempere.

Aquesta nova mesura d'impuls del Bicivila't se suma a les altres decisions adoptades per la Regidoria de Sostenibilitat per a l'estímul dels valors ambientals entre la població de Vila-real. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets