La UJI i l'Ajuntament de Vila-real presenten en Cevisama la Cātedra d’Innovaciķ Cerāmica

Vila-real - La Cātedra d’Innovaciķ Cerāmica ĢCiutat de Vila-realģ, juntament amb l'Ajuntament de Vila- real, ha inaugurat la seua participaciķ en Cevisama, la fira internacional de cerāmica de Valčncia

Diaridelaplana.com - 12/02/2014

El rector de l’UJI, Vicent Climent; l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director de la càtedra, Juan Carda, han donat a conèixer en l'estand de la Diputació en Fira València els detalls i objectius d'una Càtedra d'Innovació Ceràmica que aferma la seua projecció en el sector del taulell amb la seua participació en Cevisama tan sols un any després de les seua constitució.


Acompanyats de tècnics, professionals i empresaris de la indústria taulellera, la presentació de la càtedra ha fet balanç dels assoliments d'aquest primer any de funcionament, amb iniciatives com el curs d'estiu en el Termet, el curs de la xarxa europea de química o la Setmana de la Ciència, a més de la signatura d'acords amb universitats de tot el món, com el recentment aconseguit amb la Universitat de Colòmbia, per a «internacionalitzar» la càtedra.


El rector de l’UJI, ha destacat la «vàlua i empenta» del director de la càtedra, Juan Carda, per portar endavant aquest projecte amb el qual la universitat castellonenca «mostra el seu compromís amb el sector ceràmic, tant des de l'àmbit de la formació com de la recerca». Climent ha destacat també l'esforç realitzat per l'Ajuntament en l'engegada de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real i l'important paper que exerceix ja aquesta entitat, amb seu en la Biblioteca Universitària del Coneixement, com a «catalitzador de sinergies» de la Universitat i l'Administració i amb la indústria ceràmica. Referent a açò, afig José Benlloch, «la càtedra ha permès que a Vila-real complírem el somni que la Universitat Jaume I no siga només una convidada sinó que forme part ja de la nostra ciutat».


Per la seua banda, Benlloch ha volgut felicitar el treball realitzat durant aquest primer any de funcionament de la càtedra i ha agraït també a la Diputació, representada en l'acte pel diputat Héctor Folgado, la cessió d'un espai en l'estand provincial per a aquesta participació pionera en la fira internacional de la ceràmica. «La ceràmica no solament és clau per al nostre passat i el nostre present; la ceràmica és, sobretot, futur i pot tornar a ser el que va ser. Però per a açò les institucions i les administracions, com estem fent en l'Ajuntament de Vila-real amb mesures com aquesta càtedra, l'aposta per la ceràmica urbana o l'exoneració del ICIO durant un any, no podem quedar-nos parats i hem de generar confiança en aqueix futur», valora l'alcalde, José Benlloch. En aquest sentit, el primer edil ha aprofitat la presentació en Cevisama per a reclamar un “pla PIVE també per a la indústria ceràmica, un sector amb gran potencial que és capaç de multiplicar l'economia en indústries auxiliars i la creació d'ocupació».


Finalment, el director de la Càtedra, Juan Carda, ha avançat algunes de les activitats previstes enguany, a través d'una completa programació amb iniciatives com cursos d'estiu, la creació de premis a la innovació o la celebració de trobades internacionals com la vuitena Trobada franco-espanyola de la química i la física de l'estat sòlid, que es presentarà divendres que ve també en Cevisama.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets