El projecte Camins escolars posa l'accent en les dificultats d'accessibilitat

Vila-real - El projecte impulsat per la Regidoria de Sostenibilitat per al foment de la mobilitat infantil, ha tractat les dificultats d'accessibilitat viāria com un dels elements fonamentals a l'hora de delimitar les rutes segures al col·legi

Diaridelaplana.com - 17/02/2014

Amb la col·laboració d'Acudim i la seua presidenta, Fina Mora, els alumnes dels col·legis Pasqual Nàcher i Botànic Calduch han desenvolupat activitats i dinàmiques de treball que els han permés experimentar les dificultats per a desplaçar-se de les persones amb mobilitat reduïda. 

El projecte Camins escolars, que es desenvolupa aquest curs de manera pilot amb més d'un centenar d'alumnes dels col·legis públics Pasqual Nàcher, Botànic Calduch i La Panderola, té com a principal objectiu treballar l'autonomia personal dels xiquets i xiquetes de Vila-real i el foment de la mobilitat sostenible. Per a això, són els mateixos escolars els encarregats de dissenyar rutes segures en els seus barris respectius per a anar cada dia al col·legi a peu o amb bicicleta i, en definitiva, sense necessitat d'utilitzar el vehicle per al trasllat diari a l'escola. Amb aquesta finalitat, Camins escolars ha dissenyat una sèrie d'activitats al llarg del curs, tant dins com fora de l'aula, que persegueixen fomentar el coneixement de l'entorn per part dels alumnes i la seua sensibilització sobre qüestions que afecten la mobilitat urbana. 

"La conscienciació sobre les dificultats per a desplaçar-se de les persones amb mobilitat reduïda i els problemes d'accessibilitat que moltes vegades presenta l'entorn urbà són, sens dubte, un dels aspectes fonamentals que volem treballar en Camins escolars, amb la idea principal de fomentar els valors de l'accessibilitat i la mobilitat sostenible des d'edats primerenques", assenyala el regidor de Sostenibilitat, Xus Sempere. En aquest sentit, el regidor ha volgut agrair la bona disposició i col·laboració d'Acudim per al desenvolupament de les activitats realitzades aquesta setmana als centres que participen en el projecte. 

En aquestes activitats, els alumnes han assumit el rol de persones invidents o amb discapacitats físiques o sensorials per a completar un recorregut pel pati del col·legi, al llarg del qual han detectat i han anotat les dificultats trobades durant el trajecte. D'aquesta manera, els escolars han pogut conéixer i reflexionar sobre les dificultats de mobilitat que presenta l'entorn urbà, amb l'objectiu d'incorporar l'accessibilitat en el disseny de les rutes segures, sostenibles i accessibles als seus col·legis.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets