Vila-real obri l'Any Rafael Beltrán per a retre homenatge al compositor local

Vila-real - L'acte institucional i solemne de lliurament de les credencials com a Fill Predilecte al compositor Rafael Beltrán obrirŕ oficialment dissabte que ve, 22 de febrer, l'Any Beltrán, amb el qual l'Ajuntament i la societat vila-realenca retran homenatge al mestre vila- realenc a través d'una completa programació que es perllongarŕ durant tot 2014

Diaridelaplana.com - 19/02/2014

El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha presentat els principals actes que configuren la programació, en el disseny de la qual col·laboren també les associacions i entitats musicals de la ciutat.

"Al llarg de tot l'any, el que pretenem és retre homenatge al mestre que tant ha fet en favor de la música i retornar-li de l'única manera que podem tot l'esforç i la dedicació de Rafael Beltrán per la música i per la nostra ciutat", detalla Ibáñez. L'edil ha volgut agrair el treball realitzat per totes les regidories implicades en el disseny de l'Any Beltrán, així com, de manera especial, la implicació de les entitats musicals. "Les associacions musicals de Vila-real s'han implicat en la programació, han fet seu l'Any Beltrán i la veritat és que ens hem vist desbordats davant la quantitat de gent i associacions que volen participar amb activitats pròpies i molt interessants en aquest homenatge al compositor vila-realenc", afegeix el responsable de Cultura.

L'Any Rafael Beltrán començarà aquest mateix dissabte amb el lliurament solemne de les credencials com a Fill Predilecte, en un acte institucional amb un important component musical, ja que en la segona part de l'esdeveniment s'interpretaran peces compostes pel mestre i amb lletra de Jacinto Heredia. El 18 de març tindrà lloc el concert homenatge a Rafael Beltrán i la presentació del disc de commemoració dels 25 anys de Supramúsica, que l'orquestra ha volgut dedicar, precisament, al mestre Beltrán.

L'adaptació d'una de les peces més conegudes del compositor, la Missa de Santa Maria del Madrigal, que s'interpretarà el 6 de juliol en la festivitat del Termet, és una altra de les fites de l'any especial d'homenatge, que comptarà també amb una exposició sobre la vida i obra del compositor, a partir del 6 de setembre al Museu de la Ciutat, a més de l'estrena de la cantata El Naixement, amb música de Rafael Beltrán i lletra de Jacinto Heredia, que tindrà lloc el 20 de desembre de la mà de Veus de Cambra i Supramúsica.

A més de la programació cultural, l'Any Rafael Beltrán comptarà també amb altres activitats paral·leles. Entre elles, el regidor Ibáñez destaca la retolació de l'Auditori Municipal amb el nom del compositor, que inclourà també un concurs entre els escolars del municipi per a canviar la veu en off que anuncia els espectacles del recinte cultural. "Estem treballant també en una guia didàctica sobre Beltrán, en la línia de la guia que ja vam presentar l'any passat dedicada a Tàrrega, a través de la coordinadora de professors de música, i també tindrem un concurs infantil de creació d'albaes, dins del cicle coral organitzat per la Coral Sant Jaume", agrega el responsable de Cultura.

L'any que Vila-real dedica a Rafael Beltrán es completarà amb un documental, conferències i la producció d'un espectacle musical per part del Departament Municipal de Cultura que, amb el títol Tàrrega, Goterris, Beltrán, recorrerà la vida i obra dels "nostres músics més internacionals".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets