L'ajuntament manifesta el seu pesar per la defunció del Fill Predilecte Vicente Lloréns Poy

Vila-real - L'alcalde José Benlloch i la corporació municipal lamenten profundament la pèrdua de l'artista i Fill Predilecte de la ciutat Vicente Llorens Poy, que ha mort al seu domicili de Vila- real

Diaridelaplana.com - 24/02/2014

El primer edil ha decretat tres dies de dol oficial i suspén els actes en commemoració de la fundació de la ciutat previstos per a demà diumenge. Dimarts que ve, 25 de febrer, la capella ardent de l'artista quedarà instal·lada a l'Ajuntament, de 12.00 a 17.30 hores. El funeral per Llorens Poy se celebrarà dimarts, a les 18.00 hores, a la basílica de Sant Pasqual.

"Amb la defunció de Vicente Llorens Poy, Vila-real perd una figura irreemplaçable i un artista de gran vàlua l'obra del qual forma part indissoluble de la nostra història i el nostre patrimoni, amb treballs com l'estàtua al rei Jaume I, el monument al Llaurador o la Reial Capella i sepulcre de la basílica de Sant Pasqual, entre tantes altres", valora l'alcalde. "Lamentem profundament la pèrdua d'un artista que deixarà una petjada inesborrable en la història del nostre municipi i també en el món de l'art en el nostre país. En els últims anys, he tingut l'oportunitat de conéixer no tant al gran i reconegut artista que era sinó a la persona que s'amagava darrere. Una persona que ha donat molt per la seua ciutat", afegeix Benlloch. En nom de la corporació municipal, l'alcalde ha volgut traslladar als familiars i entorn del pintor i escultor vila-realenc el condol més sentit de la ciutat per la seua pèrdua.

Vicente Llorens Poy va ser nomenat Fill Predilecte de Vila-real l'any 1999. Juntament amb aquest homenatge de la seua ciutat natal, al llarg de tota la seua trajectòria li van ser concedits reconeixements de la rellevància de la Medalla al Mèrit en les Belles Arts, la Creu de Sant Raimon de Penyafort o la Creu i Comanda de l'Orde Civil d'Alfons X El Savi, a més d'haver estat nomenat pel papa Cavaller de l'Orde de Sant Gregori el Magne.

La ciutat de Vila-real acomiadarà un dels seus veïns més il·lustres dimarts, amb la instal·lació de la capella ardent de l'artista a la casa consistorial.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets