Vila-real es prepara per a viure la Setmana Santa

Vila-real - Vila-real es prepara per a viure la seua Setmana Santa, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial, amb un programa d'actes amb una quinzena d'activitats, celebracions religioses i processons que enguany tindran també un caràcter solidari

Diaridelaplana.com - 24/03/2014

Així, una de les principals novetats de la Setmana Santa 2014 arribarà el Dijous Sant, quan tindrà lloc, des de la capella del Santíssim Crist de l'Hospital i abans de començar la Processó del Silenci, una recollida solidària d'aliments a benefici de Joventut Antoniana i Càritas.

Prèviament i, per segon any consecutiu, el mateix Dijous Sant es representarà l'espectacle religiós musical Laquima Vere, del mestre Alfredo Sanz. "Una celebració que hem potenciat i hem millorat, amb la voluntat de seguir treballant per a donar personalitat al Dijous Sant a Vila-real, de manera que s'identifique i marque una diferència respecte als actes que tenen lloc aquest dia en altres poblacions", explica el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, que juntament amb el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, han donat a conéixer avui els detalls d'una programació amb la qual "Vila-real potencia una de les tradicions religioses i culturals més importants per a la ciutat".

"La Setmana Santa compta amb una quinzena de confraries, algunes de llarga tradició i altres més joves, però totes elles amb el mateix fervor religiós", indica Obiol. El regidor puntualitza, en aquesta línia, que, tot i tractar-se d'una celebració "en primer lloc i, sobretot, religiosa, per extensió també és cultural, ja que les persones que no són estrictament religioses tenen l'oportunitat en les nostres processons de Setmana Santa de gaudir d'un esdeveniment plenament artístic, amb una imatgeria de primer nivell".

La programació de Setmana Santa s'iniciarà aquest dimecres 26 de març amb la presentació dels faldons restaurats del Crist de l'Hospital i continuarà el cap de setmana amb el VI Pregó Musical, els dies 29 i 30 de març, a la basílica i plaça de Sant Pasqual amb la presència de bandes de València, Alacant i Múrcia, així com l'amfitriona Associació Musical Verge del Gràcia de Vila-real. El divendres següent 4 d'abril, a les 20.00 hores, amb el tradicional pregó a la capella del Crist de l'Hospital, que en aquesta edició pronunciarà la vila-realenca Emilia Sebastiá, superiora general de la Consolació, i que comptarà també amb el concert del Cor Shalom, grup especialitzat en música clàssica. El dimecres 9 d'abril, a la capella del Crist de l'Hospital, membres de l'Aula Cultural del CEAM de Vila-real oferiran un recital de poesia religiosa.

Una altra de les activitats destacades enguany serà la celebració d'una nova edició de la tamborrada de les confraries locals, que es concentraran el Diumenge de Rams a la plaça de Mossén Ballester fins a arribar a la plaça Major. La processó infantil i juvenil del dimarts 15 d'abril, que organitza la confraria de Santa Maria Magdalena, prendrà el relleu de les celebracions, que prosseguiran amb les tradicionals processons de Dimecres Sant (20.30 hores); el Sopar del Senyor de Dijous Sant (19.00 h), seguit de l'acte sacramental (21.00 h) i la Processó del Silenci (24.00 h); el Viacrucis (8.00 h) i la processó del Sant Soterrament (20.30 h) que se celebraran el Divendres Sant; i el dissabte, a les 11.00 hores, el Via Matris i la Vigília Pascual (22.00 h), ambdós actes a l'església Arxiprestal. El Diumenge de Pasqua tindrà lloc la tradicional processó de l'Encontre, a les 8.00 hores, "un acte senzill, entranyable, molt simbòlic i carregat d'emoció per a molts vila-realencs", encarregat de tancar la Setmana Santa de Vila-real.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets