El ple acorda per unanimitat dedicar a Mossèn Serafí l'actual Escultor Ortells

Vila-real - El passatge Escultor Ortells passarà a denominar-se passatge Mossèn Serafí, en honor a qui durant més de 25 anys va ser director de la congregació de Els Lluïsos

Diaridelaplana.com - 06/05/2014

El canvi de denominació ha estat adoptat per unanimitat al ple de l'Ajuntament de Vila-real en la seua sessió ordinària d'abril, que ha pogut seguir-se en directe a través del canal municipal a Youtube i en la qual també s'ha aprovat la denominació de quatre nous carrers, l'adhesió al Fons Valencià de Cooperació o els estatuts definitius del Consell Local de l'Esport. A més, el ple ha donat compte del programa de festes patronals de Sant Pasqual 2014, que demà es presenta oficialment, a les 12.00 hores, a la Casa dels Mundina.

El canvi de denominació per a dedicar el passatge davant de Els Lluïsos a Mossèn Serafí dóna compliment a l'acord plenari adoptat al juliol de 2002 i a les peticions rebudes de part de la congregació de joves, a més de servir de reconeixement de la ciutat a la dedicació del sacerdot durant prop de 30 anys a la societat vila-realenca i resoldre la confusió postal que fins ara creava el fet que tres espais públics diferents rebien el nom d'Escultor Ortells. Juntament amb el vial dedicat a Mossèn Serafí, el ple ha aprovat dedicar tres vials als municipis de Pontones, Santiago de la Espada i Beas del Segura, situades en el polígon Alaplana, i un quart carrer a l'escriptor de la Vilavella Manuel Vicent, situada entre les avingudes Portugal i Europa.

Un altre dels punts de l'ordre dia ha estat la informació pública de la modificació puntual del PGMOU Venis-1 (UE 75) que permetrà incrementar l'ocupació de superfície en la zona del 70% al 85%, mantenint la volumetria del PAI. D'aquesta manera, "a petició de les parts situades en aquest programa urbanístic, facilitarem l'ampliació de les naus en superfície sense incrementar en cap cas la volumetria ni l'edificabilitat en la zona", explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

Per altra banda, el ple ha informat també del compte de recaptació de l'exercici de 2012 que, tal com valora el regidor d'Hisenda i portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, reflecteix una recaptació de prop del 80% dels impostos municipals en període voluntari i al voltant del 20%, en executiva. "És cert que la recaptació s'ha vist lleugerament reduïda durant els últims anys, però volem destacar l'esforç que fan els vila-realencs i les vila-realenques per complir amb les seues obligacions tributàries en temps de moltes dificultats", assenyala Serralvo. Referent a això, el regidor recorda que l'equip de govern està aplicant "importants mesures" per a ajudar els veïns a fer front al pagament dels impostos, com els fraccionaments i acords individualitzats o, sobretot, la reducció de la pressió fiscal. "En els dos primers anys de govern municipal vam ser l'únic Ajuntament dels voltants que vam mantenir congelats els rebuts de la contribució i enguany, a més, l'IBI baixarà per primera vegada en totes les llars vila-realenques", afegeix Serralvo.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets